De coach oogt qua lengte dan wel niet als een basketballer, in de Nederlandse basketbalwereld is hij een grote naam.
De coach oogt qua lengte dan wel niet als een basketballer, in de Nederlandse basketbalwereld is hij een grote naam. (Foto: )

Valkenswaard Falcons trekt ex-eredivisionist Kendell Mack aan

Voor het eerst in de clubgeschiedenis komt Valkenswaard Falcons het komende seizoen uit in de landelijke 2e divisie. Met het aanstellen van Kendell Mack als hoofdcoach wil de club basketbal in Valkenswaard naar een hoger niveau tillen.

Valkenswaard - Drie jaar geleden koos de club er voor ‘Bronx Basketball Club’ te vervangen door een meer herkenbare naam, ‘Valkenswaard Falcons’. De bouw van het nieuwe sportcomplex De Wedert vorig jaar sloot perfect aan bij de professionalisering die daarmee was ingezet. Heren 1 was al die tijd een stabiele factor in de top van de 1e klasse, maar een 1e plek werd nooit behaald.

Grote naam in het Nederlandse basketbal

Tot afgelopen seizoen, waardoor het team onder leiding van coach Joris van der Leeuw ondanks de coronacrisis wist te promoveren. Het aantrekken van Mack is volgens de club de perfecte stap nu het eerste team een plek heeft bemachtigd in de 2e divisie.

De van oorsprong Amerikaanse coach oogt qua lengte dan wel niet als een basketballer, in de Nederlandse basketbalwereld is hij een grote naam. Als speler won hij in de jaren 90’ landstitels met Den Bosch en Nijmegen en in de jaren daarna was hij verantwoordelijk voor menig landelijk jeugd- en seniorenteam. Met zijn kennis en ervaring is Mack dus de ideale man om het team te begeleiden en dit tegelijkertijd over te dragen aan de sterk groeiende vereniging.

Remco Smits wordt assistent-coach

Naast Mack zal ook Remco Smits aansluiten als assistent-coach. De 2,14 meter lange Smits komt uit een echte basketbalfamilie en speelde onder andere voor University of North Carolina at Asheville en als prof in de Duitse Bundesliga. Met hem erbij is de staf compleet en kan het team starten met de voorbereidingen op seizoen 2020-2021.

Mooi basketbal te bewonderen in Valkenswaard

Samenwerking

Het bestuur, de technische commissie en het team kijken met veel plezier uit naar de samenwerking en het mooie basketbal dat de komende tijd in de Wedert te bewonderen zal zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden