Ondanks de corona-crisis gaan de Voetbaldagen in Dommelen door.
Ondanks de corona-crisis gaan de Voetbaldagen in Dommelen door. (Foto: )

Jonge voetballers leven als professional in Dommelen

Door corona was het lang onduidelijk of de voetbaldagen bij RKVV Dommelen door konden gaan, maar inmiddels is er groen licht. "Na de eerste versoepelingen door de overheid kwam er steeds meer vertrouwen dat de voetbaldagen ook dit jaar georganiseerd zouden worden. Eind juni kwam er groen licht op basis van het aangeleverde draaiboek en is de organisatie pijlsnel opgestart."

Dommelen - Dat meldt de club. "Het aantal deelnemers is met ongeveer 200 deelnemers minder dan andere jaren. Bewonderenswaardig is het grote aantal vrijwilligers dat bereid was weer mee te helpen."

De negentiende Specsavers Voetbaldagen bij RKVV Dommelen staan op de planning tussen maandag 10 en vrijdag 14 augustus. Alles vindt plaats op sportpark ’t Heike. "Net als echte profvoetballers zijn zij die week de gehele week met voetbal bezig, van trainingen in de ochtenden tot de voetbalspelen in de middagen. Die voetbaldagen worden voor de 19e maal georganiseerd door de jeugdopleiding van RKVV Dommelen. Als naamgever fungeert de bekende landelijke opticien Specsavers, via hun vestiging in Valkenswaard."

De deelnemers, jongens en meiden in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar, zijn tijdens de Specsavers Voetbaldagen onderverdeeld in tien groepen, ingedeeld op leeftijd. De jongste kinderen zijn ingedeeld in groep J en de oudste deelnemers in groep A.

Het leven, de uitstraling en de verzorging van een prof

Elke groep staat onder leiding van drie jeugdtrainers van RKVV Dommelen. "En de meeste trainers zijn inmiddels voor het 9e, 10e, 11e of zelfs 19e jaar actief op de voetbaldagen, dus zij zijn zeer ervaren en deskundig als het gaat om deze voetbaldagen. Normaal zijn zij trainers van diverse (jeugd)teams van RKVV Dommelen, van de mini’s tot het 1e." Bij het leven van een profvoetballer, hoort ook de uitstraling en verzorging van een prof. Zo krijgen alle deelnemers een compleet voetbaltenue van Jako, bestaande uit een voetbalshirt, voetbalshort en voetbalkousen. "Dit Duitse sportmerk Jako, qua kwaliteit vergelijkbaar met alle grote sportmerken, is ook kledingsponsor bij onder meer Heerenveen en FC Volendam. Aan de kwaliteit van de tenues zal het dus niet liggen. De jeugdtrainers worden ook in het nieuw gestoken door Jako. Zij krijgen een compleet kledingpakket, uiteraard in de blauw-witte kleuren van RKVV Dommelen." Tijdens de pauzes is er genoeg te eten. Meer via de club.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden