Medeorganisatoren Jan Hurkmans (l) en Pim Cremers (archief).
Medeorganisatoren Jan Hurkmans (l) en Pim Cremers (archief). (Foto: )

Fiets3daagse ook dit jaar een feit

'De tochten voor volgend jaar zijn al uitgestippeld'

Roy de Leijer

Fietsliefhebbers komen ook deze zomer aan hun trekken in Leende en omgeving. Een werkgroep van voetbalvereniging DOSL houdt op 7, 8 en 9 augustus namelijk de tweede editie van 'Fiets3daagse Leende'. Deelnemers kunnen voor het eerst kiezen uit twee afstanden: 30 en 50 kilometer. Men passeert onder meer Valkenswaard.

REGIO - Vanwege coronacrisis was het lange tijd onzeker of het fietsevenement deze zomer zou plaatsvinden. “Ongeveer twee weken geleden hebben we de knoop doorgehakt. Vervolgens heeft de gemeente Heeze-Leende binnen acht dagen een vergunning afgeven”, zegt medeorganisator Jan Hurkmans.

De eerste editie van Fiets3daagse Leende trok vorig jaar bijna 500 fietsers. "De hoeveelheid deelnemers is echter van heel veel factoren afhankelijk. Zo hadden we vorig jaar de eerste twee dagen te kampen met heel slecht weer", zegt Hurkmans.

Hij geeft aan dat alle coronarichtlijnen van het RIVM en de overheid worden nageleefd. De grootste uitdaging waar de werkgroep mee te maken heeft is het in goede banen leiden van het fietsverkeer bij de accommodatie van de voetbalclub aan de Hans van Breukelenweg in Leende. Daar kunnen fietsers dagelijks opstappen voor hun rit door de omgeving. In verband met de coronamaatregelen roept de organisatie mensen op om zoveel mogelijk van tevoren in te schrijven. Hurkmans: “Dat maakt het voor ons gemakkelijker mocht het echt storm lopen. Dan kunnen we er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende startmomenten in te bouwen.” Rondom de kantine van DOSL is een looproute uitgezet. “Als voetbalclub hebben we het voordeel dat er genoeg ruimte is om een terras in te richten volgens de anderhalve meter-norm”, zegt Hurkmans.

Op vrijdag 7 augustus wordt er koers gezet naar de Kempen. Onder meer Valkenswaard, Riethoven en Bergeijk staan die dag op het programma. Een dag later wordt de grens met België overgestoken. Hurkmans: “Er wordt dan gefietst richting Soerendonk, Hamont en Achel. Via de Achelse Kluis wordt er terug naar Leende gereden.” Op de slotdag worden onder meer Heeze, Geldrop de Strabrechtse Heide en Sterksel aangedaan. De fietsroutes worden met pijlen aangeduid. Hurkmans: "De tochten voor volgend jaar zijn ook al uitgestippeld. Om dit moment zijn we druk bezig met controleren van de routes en het benaderen van stempelposten."

De deelnemers hoeven niet per se drie dagen op de pedalen te staan. Het is ook mogelijk om één of twee dagen mee te fietsen. De tochten hebben lengte een lengte van 30 of 50 kilometer. Er kan dagelijks tussen 10.00 en 13.00 uur worden gestart bij de kantine van voetbalclub DOSL op sportpark De Groote Speel aan de Hans van Breukelenweg 3 in Leende. De deelnamekosten bedragen 3,- euro per dag en 8,50 euro voor drie dagen. De opbrengst van de fietsdriedaagse is bestemd voor de voetbalclub.

Meer: www.fietsdrie
daagseleende.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden