De Malpie, een prachtig natuurgebied in Valkenswaard en onderdeel van de Groote Heide. Foto: Jurgen van Hoof
De Malpie, een prachtig natuurgebied in Valkenswaard en onderdeel van de Groote Heide. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Een paradijs voor buitenmensen

Van de redactie

Verken De Groote Heide op de fiets of op de rug van een paard, wandelend, hardlopend, geocachend of in een kano. Zo staan er mooie routes op om te fietsen en te wandelen. Bijvoorbeeld: Dwalen langs kasteel, bos, heide en Meesterwerken in Heeze

De natuur in

REGIO - Langzaam zijn de maatregelen rondom de coronacrisis versoepeld. En dat betekent dat we weer naar buiten mogen. Wat is er dan heerlijker dan het gebied eens wandelend te verkennen want; De Groote Heide, dat is buiten op zijn best. Maar liefst zesduizend hectare prachtige natuur strekt van de zuidkant van Eindhoven tot over de Belgische grens. De Strabrechtse Heide, het Leenderbos, De Malpie en Dommeldal de Hogt maken allemaal deel uit van dit fijne natuurgrenspark. Kom het natuurgrenspark daarom eens met eigen ogen bekijken. Op degrooteheide.eu kun je alvast een voorproefje nemen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om het gebied te bezoeken. Zo staan er mooie routes op om te fietsen en te wandelen door de Malpie of kun je het kasteel in Heeze bezoeken. Dwars door De Groote Heide loopt een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Voor een korte trip, maar zeker ook voor een dagvullend programma zijn hier verder nog ruiterpaden, MTB- en wielerroutes te vinden. Dat alles in een decor van prachtige en gevarieerde natuur met bossen, boerenland, veel heidevelden en niet te vergeten: water. Veel water. De beekdalen van de Warmbeek/Tongelreep, de Dommel en de Aa’s meanderen allemaal door dit prachtige natuurgebied. Samen met de tientallen vennen maken ze van het landschap van De Groote Heide een plek om van te genieten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden