De naam The Sushi Company draagt vanaf augustus vier filialen: in Dommelen, Nuenen, Veldhoven en Oisterwijk.
De naam The Sushi Company draagt vanaf augustus vier filialen: in Dommelen, Nuenen, Veldhoven en Oisterwijk. (Foto: )

Wereldse gerechten in De Belleman

Coxinha's, brigadeiros, koffie en nog veel meer

Redactie

Liefhebbers van eten uit andere landen opgelet. In winkelcentrum De Belleman in Dommelen openen deze zomer twee exotische ondernemingen. Nog deze maand gaan bij het Braziliaanse Coxinha de deuren open. Een maand later is het de beurt aan The Sushi Company, dat voor lekker Japans eten in Dommelen wil zorgen. De twee nieuwe ondernemingen zorgen voor een frisse wind in het winkelcentrum aan het Van Bruhezedal.

Dommelen - Voor Japanse sushigerechten van topkwaliteit kunt u vanaf augustus terecht bij The Sushi Company. Dit restaurant wordt geopend in Dommelen door Kevin Wong. "De sushichefs werken al op hoog niveau voor het bereiden van Japanse gerechten. Ze hebben hun concepten samengebracht en zijn zo tot de oprichting van The Sushi Company gekomen. Tevreden sushiliefhebbers zijn belangrijk voor de onderneming", stelt men. "De chefs praten regelmatig met klanten om zo te achterhalen wat de wensen zijn, waardoor ze nog betere sushi kunnen maken."

Vis

Volgens The Sushi Company is bij het bereiden van sushi is de hygiëne het allerbelangrijkste. "We werken uitsluitend met verse ingrediënten, vooral de verwerking van vis is zeer belangrijk." Het bedrijf werkt samen met een visleverancier, die dagelijks verse vis levert. De koks maken alle sushi op aanvraag. "Dat zorgt ervoor dat het altijd super vers is en de kwaliteit gewaarborgd."

Vierde filiaal

De naam The Sushi Company draagt vanaf dan vier filialen. De restaurantketen zit namelijk, naast dus binnenkort in Dommelen, ook in Nuenen, Veldhoven en Oisterwijk. "Alle vier die filialen zien er mooi, strak en transparant uit. De keukens zijn volledig open, zodat u als klant kunt zien hoe er gewerkt wordt. De plannen zijn om steeds maandelijks een special te creëren. Laat u dus verrassen. U bent van harte welkom", sluit de ondernemer af.

Braziliaans lekkers bij Coxinha

Het kleine bedrijfje Coxinha is opgericht door Silmara do Nascimento. De onderneemster is gespecialiseerd in Coxinha's en andere Braziliaanse snacks, zowel hartig als zoet. "Met de bedoeling om Nederlandse feestjes in 2015 een uniek tintje te geven, kwam ik op het idee om mijn eerste bedrijfje in Nederland, Brigadeiria Feestje in een Doosje, te openen. Hoewel het idee erg goed was en het product zeer goed werd geaccepteerd, ondervond ik enkele beperkingen om het project voort te kunnen zetten. Zo woonden er weinig buitenlandse mensen in de buurt die onze producten kenden", vertelt ze. Silmara do Nascimento vervolgt: "Tegenwoordig is de realiteit heel anders, er wonen veel migranten in de buurt en ook de Nederlanders zijn veel meer betrokken bij onze cultuur."

Ze hoopt dan ook op zowel Nederlandse klanten als klanten met een andere afkomst. "Welke Braziliaan herinnert zich niet de kinderfeestjes? Het eten van coxinhas en brigadeiros was het beste deel van het feest. Waarom deze lekkernijen niet implementeren bij Nederlandse feestjes?"

Braziliaanse koffie

Op 18 juli opent Coxinha in de Belleman. Verheugd: "Onze eerste winkel in Valkenswaard, met heerlijke Coxinha's, brigadeiros en andere Braziliaanse snacks, verschillende dessertopties, natuurlijke vruchtensappen, Braziliaanse koffie, Guaraná en nog veel meer."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden