Een aantal medewerkers, met links  supermarktmanager Emiel Steverink. Bij AH verwachten ze veel van de scanner. Foto: Jurgen van Hoof.
Een aantal medewerkers, met links supermarktmanager Emiel Steverink. Bij AH verwachten ze veel van de scanner. Foto: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

De opmars van de zelfscanner

Ton van Helvoort

'Ook andere supermarkten werken met dit systeem'

Kassa blijft open

Na een proef zal men ongetwijfeld ervaren dat het boodschappen doen beslist nog gemakkelijker wordt als men gebruik maakt van de handscanner. Dat leert de ervaring al bij andere supermarkten, in en buiten Valkenswaard. De gewone kassa's blijven echter ook gewoon open. Meer informatie? Kijk eens op de site van uw favoriete supermarkt.

In een groot aantal supermarkten en ook in andere winkels kan men zijn boodschappen zo nodig afrekenen met een handscanner. Dat houdt in dat de klanten zelf, in plaats van een caissière, de barcode van de boodschappen scannen en vervolgens afrekenen.

Valkenswaard - "Dat heeft natuurlijk grote voordelen", zegt Emiel Steverink, supermarktmanager bij Albert Heijn aan de Corridor in Valkenswaard. "Men hoeft bij het afrekenen de artikelen niet meer op de kassaband te leggen, waarbij van eventuele lange wachttijden absoluut geen sprake meer is. Wij starten met deze service op donderdag 9 juli om 14.00 uur. Voor de installatie van deze nieuwe werkwijze is ons filiaal aan de Corridor op die dag tot 14.00 uur dan ook gesloten."

Ongetwijfeld is het voor een deel van de mensen best even moeilijk om op deze manier de boodschappen te doen. Overigens is iedereen daar vanzelfsprekend vrij in en wie gewoon op zijn eigen vertrouwde manier winkelt, blijft natuurlijk ook van harte welkom. "Bezoekers die wel van het nieuwe systeem gebruik willen maken worden zo nodig door ons ondersteund."

We leven in een tijd dat alles snel moet kunnen. "Iedereen is in de keuze in onze supermarkt natuurlijk helemaal vrij. Het blijft echter een gegeven dat mensen die dat willen behoorlijk veel tijd kunnen besparen bij het boodschappen doen als zij daarbij gebruik maken van een zelfscanner. Men hoeft dan immers de artikelen in de winkelwagen niet meer uit te laden bij het afrekenen op een daarvoor speciaal bestemde kassa."

Andere supermarkten

Natuurlijk zijn we met het handscannen niet nieuw in Valkenswaard. "Ook andere supermarkten werken met dit systeem. De start bij ons wordt mede gekoppeld aan een verruiming van onze openingstijden. Vanaf afgelopen maandag 6 juli is onze supermarkt geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zondag van 8.00 tot 20.00 uur. Onze medewerkers staan natuurlijk, met hun ruime ervaring, klaar om iedereen te helpen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden