Spelletjes, dagtochtjes en lekker tuinieren. Arie en Sjaan doen het vooral rustig aan.
Spelletjes, dagtochtjes en lekker tuinieren. Arie en Sjaan doen het vooral rustig aan. (Foto: )

Arie en Sjaan uit Valkenswaard zijn zestig jaar getrouwd

Op 15 juni 1960 trouwden ze voor de wet en op 28 juni in de St. Willibrorduskerk in Waalre. Dit was de dag die telde, dan was je pas echt getrouwd. Zij zijn daarna gaan wonen in Aalst, in Huize de Pracht. Inmiddels wonen ze al vele jaren gelukkig in Valkenswaard.

Valkenswaard - Arie en Sjaan komen allebei uit een groot gezin. Arie is geboren in Geldrop en opgegroeid in Aalst, kwam uit een gezin van dertien kinderen. Hij was volgens hun kinderen de benjamin. Sjaan daarentegen is geboren en getogen in Waalre en kwam uit een gezin van zestien kinderen. Zij was de zesde die geboren werd. Amper getrouwd en ze hadden al de zorg over elf neefjes en nichtjes omdat de vader en moeder van Arie naar Nieuw-Zeeland gingen en de broer en zus van Arie op vakantie wilde gaan. Zelf hebben ze drie kinderen, twee schoonzonen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Vroeger is Arie begonnen als markthandelaar in schuimrubber. In 1962 zijn ze op de Leenderweg in Valkenswaard gaan wonen en hebben de winkel Het Plastichuis gestart. In eerste instantie stond Arie op de markt en Sjaan was in de winkel te vinden. Vanuit de markt is hij samen met zijn zwager in Bladel een fabriek gestart, Keropol genaamd. "Deze zaak heeft hij later verkocht en op 57-jarige leeftijd ging hij met pensioen. De winkel was inmiddels overgedragen aan een van de kinderen. Het was hard werken, maar hierdoor hebben ze al vele jaren van hun pensioen genoten. Ze zijn tot op de dag van vandaag blijven wonen in Valkenswaard. Bij carnaval waren ze vroeger niet weg te slaan. Soms waren ze met twintig man in huis, allemaal familie. ’s Morgens moest iedereen op tijd wakker gemaakt worden, want Sjaan had het ontbijt al klaar staan. Met zijn allen op bed of op de grond en smullen maar, want Arie met zijn gevolg moest op tijd de kroeg weer in." Ook het tafeltennis heeft enkele jaren een groot deel van hun leven beheerst. Arie als voorzitter bij Nikon en Sjaan speelde zelf tafeltennis. Toen ze wat ouder werden, gingen ze het wat rustiger aan doen. De tuin werd hun grote passie. "Een bijzonder moment is altijd de borrel op zaterdag, klokslag 16.00 uur trekken ze een fles wijn open en verzorgt Sjaan weer lekkere hapjes. De kinderen en kleinkinderen zijn daarachter gekomen en nu zijn deze ook regelmatig van de partij."

Sjaan is op 28 juni ook jarig, ze wordt 83. "Tja, daardoor weet Arie zijn trouwdatum wel te onthouden. Door corona is het feest bij het Rijtuigenmuseum geannuleerd, maar met de familie is dit afgelopen zondag 28 juni in de prachtige tuin toch gevierd."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden