Zoë Gielen timmert aan de weg als dj


Zoë Gielen (links) is met de Duitse Tabitha iedere zondag te beluisteren op Glow FM.
Zoë Gielen (links) is met de Duitse Tabitha iedere zondag te beluisteren op Glow FM. (Foto: )

Zoë Gielen timmert aan de weg als dj

'Een combinatie van moombah-ton, house en een vleugje R&B'

Willem-Jan Schampers

Pas enkele maanden is Zoë Gielen, geboren en getogen in Valkenswaard, actief als dj, maar de eerste mijlpaal is reeds bereikt. Samen met de Duitse Tabitha vormt zij het muzikale duo Ta/Zoo. Afgelopen zondag maakte dit vrouwelijke dj-duo zijn debuut op radiostation Glow FM. Wekelijkse zijn zij met een eigen mixtape in het programma ‘Tis weer zo’n dag' te horen. Met een combinatie van moombahton, house en een vleugje R&B brengen zij het feest bij de mensen thuis.

VALKENSWAARD - Zoë (24) vertelt; “we zijn pas kort als dj-duo samen. Twee vrouwelijke dj’s is vrij uniek, we proberen iedereen een vrolijk einde van het weekend te brengen met onze muziek.". Je zou denken dat de Valkenswaardse uit een muzikale familie komt. Maar niets is minder waar. "Eigenlijk valt dat wel mee! Ik heb vroeger wel gitaar gespeeld..Mijn oom is zanger en mijn nichtjes spelen harp en piano, maar in ons gezin zongen we eigenlijk alleen maar Andrea Bocelli mee in de auto. Haha!"

Ze vindt het dan ook lastig om een inspiratiebron of voorbeeld aan te duiden. "Pffff... dat is een lastige. Ik vind zoveel dj's en verschillende genre's vet! Maar als ik er dan echt eentje op moet noemen, is het denk ik wel Nervo. Dit is een vrouwelijk dj-duo. Toen we op Tomorrowland waren, hebben we ze zien draaien. Ze mixten alle soorten muziekstijlen door elkaar. Dat was veruit het vetste moment van het weekend! Ik wilde vroeger altijd al als eerste de nieuwste muziek in de auto en vond het dan leuk als vrienden enthousiast reageerde.Stiekem heb ik dus eigenlijk altijd al de ambitie gehad, maar werk, school en voetbal hadden voorrang."

De Corona-crisis en de daarmee samenhangende quarantaine zorgden er voor dat Zoë ineens tijd over had. "Ik heb toen een draaitafel gekocht en Bart Tops, zelf ook dj, heeft me op weg geholpen. Ik pikte het snel op, waardoor het eigenlijk alleen maar leuker werd en ik er nog meer tijd in ging steken.Het geeft zo een goed gevoel dat je iemands avond nog leuker kunt maken als je op het juiste moment de goede muziek uitkiest en ziet dat iedereen los gaat!"

Volgens Zoë is het best moeilijk om een plek te veroveren in het (inter)nationale wereldje van dj's. "Maar ik denk dat wij als vrouwelijk Duits-Nederlands duo redelijk uniek zijn! Bovendien zijn er nogal wat Nederlandse dj's die het wereldwijd goed doen. Ik denk dat dit onder meer te maken heeft met het feit dat we hier een stuk meer festivals en horecagelegenheden hebben dan in veel andere landen, dus ook meer vraag naar dj’s. Hierdoor krijg je meer mogelijkheden om in korte tijd naamsbekendheid op te bouwen, ervaring op te doen en je te onderscheiden van anderen."
Op termijn wil ze net zo beroemd worden als Tiësto, Armin van Buuren, Don Diablo en Vato Gonzalez. Een programma bij Glow FM is een goed begin. "Ik denk dat er maar weinig beginnende dj's zijn die zo'n mooie kans krijgen om meteen aan zo'n groot publiek zichzelf kunnen laten horen. En wie weet wat de volgende stap is."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden