Speciale dank gaat uit naar het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Mondriaanfonds, de gemeente Valkenswaard en de bruikleengevers.
Speciale dank gaat uit naar het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Mondriaanfonds, de gemeente Valkenswaard en de bruikleengevers. (Foto: )

Steendrukmuseum opent deuren

Advertorial

Valkenswaard - Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard is weer open. Na maanden van sluiting opende het museum op 2 juni weer zijn deuren voor bezoekers, uitsluitend via vooraf gekochte tickets. Ruim twee maanden later dan gepland start de bijzondere en langverwachte expositie ‘Alphonse Mucha, Meester van de Art Nouveau’ in het museum. Voor het eerst in vijftien jaar is een groot overzicht van het lithografische werk van deze belangrijke Tsjechische kunstenaar weer in Nederland te zien. Om een bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, treft het museum de nodige maatregelen. Dit betekent onder meer dat bezoekers uitsluitend online tickets met een tijdvak kunnen kopen, is een looproute aangebracht en worden bezoekers via banners geïnformeerd over de coronamaatregelen in het museum. Ruim een eeuw geleden veranderde Alphonse Mucha de kunst voorgoed. Rond 1900 lanceert hij zijn eigen stijl in Parijs. Zijn werken met sierlijke lijnen, weelderige motieven en sensuele vrouwen groeien uit tot iconen van die tijd. Le Style Mucha wordt synoniem voor de Franse Art Nouveau. Daarnaast schreef en illustreerde Mucha boeken. Een dwarsdoorsnede van zijn lithografische werk is tot en met 27 september 2020 te zien in het Nederlands Steendrukmuseum. Bij de expositie is een catalogus uitgebracht over Mucha’s leven. Meer: www.steendrukmuseum.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden