Er is 5.100 euro bij elkaar gesprokkeld. Zo kunnen de mensen in Transnistrië er de komende winter iets warmer bijzitten. Ook helpen? Geef via RABO 0172 9114 35 o.v.v. “kapellentocht Hermien”.
Er is 5.100 euro bij elkaar gesprokkeld. Zo kunnen de mensen in Transnistrië er de komende winter iets warmer bijzitten. Ook helpen? Geef via RABO 0172 9114 35 o.v.v. “kapellentocht Hermien”. (Foto: )

Een cheque in ruil voor een pelgrimszegen

Hermien Smits-Staals liep 16 mei, op haar verjaardag, een sponsortocht van 42 kilometer langs elf kapelletjes in Brabant. Dat deed ze voor Stichting Hulp Moldavië–Transnistrië.

Valkenswaard - "We waren vroeg uit de veren zodat ik om zes uur vanaf kapel Brouwersbos op pad kon gaan. Maar eerst: een kaarsje aanmaken voor de mensen in Transnistrië, een laatste check van mijn rugzak en de veters nog een keer aantrekken. Daarna kon ik alvast een cheque aan Toos Linsen-Rijk overhandigen met de donaties tot dat moment en mocht ik van haar de Ierse pelgrimszegen ontvangen. Klokslag zes uur, met een knipoog naar de bedevaart naar Handel, vertrok ik. Zonder harmonie, zonder mede-bedevaartgangers maar met net zoveel kilometers in het vooruitzicht." Via de Drie Bruggen en het Leenderbos liep ze richting Belgische grens, om via de Achelse Kluis en Bergeijk terug te lopen naar Dommelen. "De vele donaties hebben mij echt vleugels gegeven. Die donaties bleven zelfs na de tocht nog een hele tijd doorgaan. Flink wat mensen kon ik persoonlijk bedanken, nadat ik de gift had ontvangen, maar ook flink wat mensen hadden gereageerd op de aankondiging in de krant. Die mensen kende ik niet. Daarom via deze weg: bedankt!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden