Woningbelang realiseert betaalbare, energiezuinige woningen in een prettige buurt. Foto: Jurgen van Hoof
Woningbelang realiseert betaalbare, energiezuinige woningen in een prettige buurt. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Na 35 jaar afscheid van Woningbelang

'Mensen met smalle beurs aan een huis helpen'

Ton van Helvoort

De huidige directeur-bestuurder van Woningbelang, Rob Möhlmann, gaat het bedrijf op 30 juni verlaten. In 1985 reageerde hij op een advertentie van Woningbelang, dat een participatiemedewerker zocht. Hij werd gekozen uit 105 kandidaten en trad op 1 maart 1985 in dienst.

Valkenswaard - Na twee jaar werd hij hoofd Bewonerszaken. Alles wat onder de noemer bewoner viel, behoorde voortaan tot zijn verantwoordelijkheid. Door het vertrek van de toenmalige directeur kwam die positie in 1990 vrij. Rob Möhlmann is ook dan weer één van de kandidaten. De geschiedenis herhaalt zich en hij wordt uit 85 sollicitanten gekozen en benoemd tot directeur-bestuurder van Woningbelang.

Groei

Het huidige kantoor is in al die jaren meerdere keren verbouwd, ook al omdat Woningbelang steeds verder groeide. "Ik heb al die jaren met heel veel plezier gewerkt bij Woningbelang", zegt Rob Möhlmann. "Ik heb me altijd bevoorrecht gevoeld dat ik dit werk mocht doen. In al die jaren ben ik elke dag fluitend naar mijn werk gegaan."

"Het is toch geweldig om mensen met een smalle beurs aan een fijn huis te kunnen helpen. En dat samen met veel samenwerkingspartners en de geweldige mensen die bij Woningbelang werken. Ik ga die mensen ongetwijfeld missen."

Afkicken door coronacrisis

Vol enthousiasme vertelt hij verder: "Gelukkig heb ik al wat kunnen afkicken door de coronacrisis, waardoor ik de afgelopen twee maanden maar zo af en toe naar het kantoor kon. Er is in al die jaren veel veranderd maar ons doel is steeds hetzelfde gebleven: een betaalbare woning voor mensen met een bescheiden inkomen. Mijn opvolger is iemand die het hart ook op de goede plaats heeft om het doel van Woningbelang te verwezenlijken."

Vertrouwen

"Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het mooie werk van Woningbelang op een goede manier zal voortzetten. Met mijn pensioen krijg ik meer tijd voor andere leuke bezigheden. Meer samen met mijn Wiefse op pad, wandelen, fietsen, cultuur en natuur en Spaans leren. En ik ga ontdekken wat ik nog meer kan in de muziek en in de teken- en schilderkunst. Ik speel al jaren gitaar en wil me daar graag verder in bekwamen."

Al sinds zijn middelbare schooltijd tekent Möhlmann graag. "Op mijn vakanties heb ik altijd een schetsboekje bij me. Ook vind ik het leuk om cartoons te maken. Daarvoor krijg ik nu meer tijd. En wie weet ga ik toch wel weer iets doen in mijn vak. De volkshuisvesting met thema's als leefbaarheid en duurzaamheid zal me altijd blijven boeien. Het zijn voor mij bij Woningbelang 35 geweldige jaren geweest die ik niet vlug zal vergeten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden