Een foto van een eerdere editie van de Doe-Week. Foto (via organisatie): Peter Smulders.
Een foto van een eerdere editie van de Doe-Week. Foto (via organisatie): Peter Smulders. (Foto: Peter Smulders)

Doe-Week in Dommelen volgende evenement dat niet doorgaat

Dit jaar heeft de organisatie van Doe-Week Dommelen, met pijn in het hart, besloten om de 45e kindervakantieweek af te gelasten. Na uitgebreid overleg met onder andere de gemeente Valkenswaard en de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost is vastgesteld dat het handhaven van de regels rondom Covid-19 geen haalbare en wenselijke zaak is.

Dommelen - "We hebben bekeken of we door het ‘uitkleden’ van ons programma toch een Doe-Week zouden kunnen organiseren. Dus geen hutten bouwen, er zouden geen vrijwilligersspel- en feestavonden zijn en er zou geen groot afsluitend kampvuur mogen plaatsvinden. Daarnaast zouden er dit jaar ook geen jubileumactiviteiten mogelijk zijn. We zijn tot de conclusie gekomen dat de Doe-Week hierdoor zijn ongedwongen en feestelijke uitstraling verliest en er een slap aftreksel over zou blijven."

Misschien wel de belangrijkste reden waarom de Doe-Week niet doorgaat is het feit dat de 1,5 meter onderlinge afstand tussen de ongeveer 250 vrijwilligers, de ongeveer 900 kinderen en de andere betrokkenen niet te waarborgen is. "Stel dat onze week zou leiden tot een nieuwe uitbraak: dat willen wij niet op ons geweten hebben. Ook zijn de hoge boetes bij eventuele overtredingen financieel niet te dragen door onze stichting en zouden we het heel erg onredelijk en niet uit te leggen zijn dat een groot, vergunningsplichtig evenement als Doe-Week Dommelen wel door zou kunnen gaan (in aangepaste vorm) en andere evenementen in de regio Valkenswaard niet. Dit voelt voor ons niet fair."

Zoals elk jaar is de organisatie in de maanden na de vorige Doe-Week van start gegaan met het ontwikkelen van de programma’s voor de verschillende leeftijdscategorieën. Ook werd het thema gepresenteerd tijdens de carnavalsoptocht in Dommelen: Doe-Week; daar zit muziek in! "Daarom verschuiven we ons complete jubileumprogramma naar 2021. We hopen dat we dan als vanouds een hele feestelijke 45e kindervakantieweek kunnen organiseren. We willen graag onze zeer trouwe sponsoren bedanken voor hun betrokkenheid en we hopen dat we volgend jaar wederom op jullie mogen vertrouwen voor een bijdrage. Ook willen we onze grote groep vrijwilligers bedanken voor de afgelopen jaren en we hopen dat we ook op jullie volgend jaar weer een beroep mogen doen. Want zonder sponsoren en vrijwilligers is het niet mogelijk om Doe-Week Dommelen te organiseren. We begrijpen dat het voor de kinderen helemaal niet leuk is dat we deze Doe-Week niet door kunnen laten gaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden