Het Thuis voor de buis-concert is vanaf zaterdag 16 mei te zien op VOS TV en wordt doorlopend op elk even uur herhaald t/m 22 mei.
Het Thuis voor de buis-concert is vanaf zaterdag 16 mei te zien op VOS TV en wordt doorlopend op elk even uur herhaald t/m 22 mei. (Foto: )

Een Valkenswaards concert, thuis op de buis

Speciaal voor ouderen verzorgden zestien jonge zangers en zangeressen onder begeleiding van Jan van Overveld op gitaar en Eva Smets op piano een optreden. Met dit Thuis voor de buis-concert steekt de jeugd de ouderen in de gemeente Valkenswaard een hart onder de riem in deze moeilijke tijd.

Valkenswaard - Ze gaan niet naar school, zien hun vrienden minder en veel activiteiten liggen stil. Hoewel ook de jeugd dagelijks de gevolgen van de coronacrisis ervaart, zijn zij zich ervan bewust dat onze ouderen het hardst getroffen worden. De jongeren deden dan ook graag mee aan dit initiatief van Harba Lorifa, Foreman Vocal Coaching, SG Were Di en de VOS. De jonge artiesten namen vooraf thuis een filmpje op, waarin ze zelf hun liedje aankondigen. Hierbij hebben ze ook een duidelijk en vaak hartverwarmende boodschap. Met berichten als ‘hou vol’, ‘blijf gezond’, ‘we denken aan jullie’ en ‘we hopen jullie snel weer te mogen knuffelen’, steekt de jeugd de ouderen een hart onder de riem. Ze zetten de boodschap kracht bij met stuk voor stuk prachtige liedjes. Voorafgaand aan de optredens was er nauw contact met het Team Toezicht en Handhaving van de gemeente en werden de gemaakte afspraken hierover naar de jongeren gecommuniceerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden