William Terburg met zijn zoon in de nieuwe kringloopwinkel aan de Willibrorduslaan 37. Foto: Jurgen van Hoof
William Terburg met zijn zoon in de nieuwe kringloopwinkel aan de Willibrorduslaan 37. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Kringloopzaak opent in rare tijd

Het is een bijzondere tijd om een onderneming te openen. Toch heeft Valkenswaard sinds vier weken weer een kringloopwinkel. Ondernemer William Terburg is ondanks de coronacrisis tevreden over de belangstelling.

Valkenswaard - Eerder was Het Goed in Valkenswaard gevestigd, maar omdat er op die locatie geen mogelijkheden waren tot verdere uitbreiding werd er naar Nuenen verhuisd. De kringloopwinkel zamelt spullen in die nog bruikbaar zijn. Ze worden gecontroleerd, schoongemaakt, zonodig gerepareerd en vervolgens te koop aangeboden. "Ondanks de coronacrisis zijn we tevreden over het aantal bezoekers", zegt William Terburg. "Vanaf de eerste dag hebben we alleen maar positieve reacties gekregen. Kennelijk is er in Valkenswaard toch echt wel behoefte aan zo'n winkel. Ook worden er elke dag nieuwe spullen aangeboden die thuis wellicht overbodig zijn. Overigens zijn wij geen 'stort' en nemen we alleen nog redelijk te gebruiken artikelen in ontvangst. Wij denken dat ook de centrale ligging aan de Willibrorduslaan een plus is. Men vindt er onder meer een bakker en een supermarkt." Op korte termijn komt er achterom ook een ingang om spullen af te leveren. "Overigens draagt een kringloopwinkel ook bij aan een beter klimaat, doordat afgedankte spullen de kans krijgen te worden hergebruikt. Natuurlijk zouden we het zonder het coronavirus anders kunnen doen. Nu zijn bezoekers in onze toch wel grote winkel enigszins beperkt, omdat de bekende afstand in acht moet worden genomen. Bij binnenkomst hebben we echter desinfecterende handgel en plastic handschoenen staan. Tot nu toe krijgen we positieve reacties en zien vaak dezelfde mensen meerdere keren komen snuffelen. Er zijn dan ook vrijwel elke dag weer nieuwe dingen te vinden." Tekst: Ton van Helvoort

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden