Voor de jeugd bij HOD wordt het leven gelukkig al weer ietsjes normaler.
Voor de jeugd bij HOD wordt het leven gelukkig al weer ietsjes normaler. (Foto: )

HOD mist inkomsten toernooien maar blijft positief

In deze tijd wordt veel gevraagd van eenieder. Waar de een te maken heeft met gezondheidsproblemen, heeft de ander te maken met de financiële gevolgen van deze crisis. Flexibiliteit en creativiteit zijn termen die de laatste tijd vaak te horen zijn. Dat de sportverenigingen het zwaar hebben is overduidelijk.

Valkenswaard - Gelukkig zijn na een zwarte periode de coronamaatregelen voor sportclubs iets versoepeld, waardoor sinds 29 april de jeugd tot en met 18 jaar onder strikte voorwaarden weer kan sporten. "Desondanks zijn we er nog lang niet en is er de onzekerheid of de maatregelen straks wel verder kunnen worden versoepeld. Dit bepaalt of het leven op de velden en op de vereniging weer terugkomt, de clubhuizen weer open gaan, en of er weer inkomsten kunnen worden gegenereerd vanuit de horeca", aldus hockeyvereniging HOD.

Afgelopen periode heeft de hockeyvereniging een aantal grote evenementen moeten annuleren waardoor kosten zijn gemaakt. Onder andere het Internationaal bekende Paastoernooi IET en het jaarlijkse PietJanKnor toernooi gaan niet door. "Op beide toernooien ontvangt de club jaarlijks zo’n 2.000 bezoekers die meerdere dagen op de hockeyvelden verblijven en gebruik maken van de horeca. Ondanks het wegvallen van deze inkomsten blijven het bestuur van HOD en de vele vrijwilligers positief."

Met name de versoepeling van de maatregelen biedt weer hoop, en ook kansen voor alle kinderen. "Immers, het vorige week gepubliceerde landelijke sportprotocol biedt ruimte om zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans te geven om te sporten, dit betekent dat ook niet-leden van HOD van harte welkom zijn." Dus als u als ouder uw kind in de komende periode de kans wilt geven om te hockeyen, neem dan contact op met HOD (stuur mail naar info@hod-online.nl). "Wij zullen er dan voor zorgen dat uw kind op een veilige manier de eerste basisbeginselen en technieken leert kennen. Uw kind is van harte welkom."

Deze periode biedt ook op een andere manier kansen, denkt men bij HOD, en er worden acties bedacht. "Enerzijds om de verbinding te zoeken omdat we elkaar echt missen, anderzijds om de vereniging te ondersteunen en te stimuleren."

info@hod-online.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden