Voor mevrouw Jansen kwam dit extra contactmoment als een geschenk uit de hemel. Vrijdag kon zij hierdoor namelijk voor het eerst haar achterkleinkind zien.
Voor mevrouw Jansen kwam dit extra contactmoment als een geschenk uit de hemel. Vrijdag kon zij hierdoor namelijk voor het eerst haar achterkleinkind zien. (Foto: )

Eerste lichtpuntjes zichtbaar in Valkenhof

Vanwege het coronavirus besloot Valkenhof haar deuren zes weken geleden te sluiten voor bezoekers van buitenaf. Ondanks alle strikte maatregelen kreeg helaas ook Valkenhof te maken met besmette (Covid-19) cliënten. Intussen zijn langzaamaan de eerste lichtpuntjes zichtbaar.

Valkenswaard - Zo is er een afname in het aantal besmettingen, worden cohortafdelingen afgeschaald en worden de eerste contactmomenten op afstand gerealiseerd voor cliënten van afdelingen zonder besmettingen. "Binnen onze locaties zijn de eerste tekenen zichtbaar die erop wijzen dat de piek in aantal besmettingen langzaamaan afzwakt. Ook is er sprake van cliënten die weer hersteld zijn. Op een aantal cohortafdelingen waar geen zieken meer zijn, kunnen we ‘afschalen’. Dit betekent dat deze afdelingen nog wel gesloten blijven, maar twee weken in quarantaine gaan. Tijdens deze quarantaineperiode is er geen sprake meer van isolatie op de kamer en mag iedereen weer vrij rondlopen. Het is een positief bericht, maar pas na twee weken weten we of de uitbraak op de afdeling ten einde is. Er kunnen immers nog cliënten ziek worden, die tijdens de cohortperiode besmet zijn geraakt. Als de quarantaine succesvol is verlopen, kan de afdeling weer open."

In aanvulling op onder meer het beeldbellen (Skype) heeft Valkenhof besloten om op dit moment voor een beperkte groep bewoners voorzichtig extra contact (op 1,5 meter afstand) mogelijk te maken bij haar locaties. Dit contactmoment geldt enkel voor bewoners van afdelingen waar geen besmettingen zijn en familieleden die zelf geen last hebben van hoest of verkoudheid of koorts. "Het houdt in dat er op onze locaties per bewoner (van afdelingen zonder besmettingen) een halfuur contact per week mogelijk is met twee familieleden in een hiervoor speciaal ingerichte ruimte."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden