Samen Verder Valkenswaard stopt ermee


Foto:

Samen Verder Valkenswaard stopt ermee

Samen Verder Valkenswaard stopt na 50 jaar. "Graag hadden wij willen afsluiten met een klapper qua opbrengst, maar als gevolg van de coronacrisis dreigt het nu met een sisser af te lopen." Om dat te voorkomen, kunt u geld overmaken.

Valkenswaard - Valkenswaard was de laatste werkgroep binnen Samen Verder. Zodoende komt er een einde aan een begrip binnen de omgeving Eindhoven. "Iedereen kende Samen Verder en wist waar het voor stond: kleinschalige sociaaleconomische ontwikkelingsprojecten." Samen Verder begon in 1968 in Eindhoven maar groeide snel. "Er was een breed draagvlak door de samenwerking tussen de protestantse en de Rooms-Katholieke kerk en niet-kerkelijke organisaties." Inmiddels zijn de meeste afdelingen genoodzaakt te stoppen. In Valkenswaard haalden collectanten een halve eeuw huis-aan-huis geld op. Het corps van vrijwilligers vergrijsde echter steeds verder en er was geen nieuwe aanwas. "Daarnaast merkten we dat lang niet iedereen behoefte heeft aan een collectant die aan de deur geld komt ophalen." De werkgroep Valkenswaard koos daarom in 2018 voor een periode van drie jaar voor een tussenvorm: folders uitdelen in de week voor Pasen. Dat is nu echter niet verantwoord. Samen Verder vraagt daarom via (sociale) media aandacht voor het project van dit jaar: Oeganda.

Project Oeganda

Samen Verder Valkenswaard vraagt uw aandacht voor een project in Oeganda, gerund door de Nederlandse Kim Vogel. Zij coördineert een afdeling voor zeer ondervoede kinderen in het Kyotera Medical Centre. Uw geld gaat naar een watertank voor het droge seizoen, het opzetten van een workshop over ondervoeding en het maken van een educatieve video over voeding en gezondheid. Doneren: NL18RABO0324143370.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden