Hof aan de Dommel aan de Bergstraat in Dommelen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via hofaandedommel.nl
Hof aan de Dommel aan de Bergstraat in Dommelen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via hofaandedommel.nl (Foto: )

'Een historisch begijnhof, maar dan voorzien van alle gemak'

Omwonenden zijn positief over het nieuwe plan Hof aan de Dommel aan de Bergstraat in Dommelen. Ook de Welstandscommissie van gemeente Dommelen is vol lof. Dat stelt ontwikkelaar Symphony Estates.

Dommelen - De ontwikkelaar uit Eindhoven heeft de afgelopen weken zorgvuldig contact gehad met de direct omwonenden, aan de Peelsenbos, Bergstraat en Norbertusdreef. “Na de informatieavond hebben we met enkele omwonenden nog apart overleg gehad. Aan de hand van hun feedback is het plan op een paar punten nog aangepast. Bijna iedereen hebben we inmiddels gesproken en men is heel positief over het plan en de uitstraling”, zo licht Olaf Schoofs, directeur en ontwikkelaar bij Symphony toe.

Dorpse karakter

Ook de Commissie Welstand van gemeente Valkenswaard was volgens Schoofs vol lof over Hof aan de Dommel: “De commissie spreekt haar waardering uit voor het plan, dat qua uitstraling een hoge ambitie laat zien, goed inspeelt op het dorpse karakter van de omgeving, goed past in de schaal van die omgeving en echt iets toevoegt aan de bestaande situatie.”

Het gaat om de nieuwe invulling op de huidige locatie van de firma Roothans IJzerwaren, recht tegenover het Dommeldal. Aan een groene hoftuin komen hier twee appartementen en zes gelijkvloerse woningen in een traditionele, rijk gedetailleerde architectuur. Door de stedenbouwkundige opzet in een U-vorm doet het - aldus Symphony Estates - denken aan een historisch begijnhof, maar dan voorzien van alle gemak, luxe en comfort. De duurzame woningen worden uitgerust met zonnepanelen, een warmtepomp, een aansluiting voor electrische fiets en auto, maar beschikken ook over luxe extra’s zoals een grote keuken met kookeiland, fraaie designdeuren met glas en armaturen die de buitengevel verlichten. De naam Hof aan de Dommel komt in smeedijzeren letters tegen de gevel, een verwijzing naar de lange historie van Roothans. Het woonhof kan naar wens door de toekomstige bewoners worden afgesloten met een fraaie poort.

Schoofs: “Dergelijke woningen hebben we al eerder ontwikkeld in Rosmalen en Gerwen. Ook daar merkten we dat zowel de opzet, de rijke architectuur, als de aandacht voor detail zeer in de smaak vielen." De bestemmingsplanprocedure voor Hof aan de Dommel start naar verwachting over enkele maanden, waarna Symphony Estates de verkoop kan starten in het najaar. Schoof wil volgend voorjaar de schop in de grond steken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden