Voor nadere informatie kijk op de site: www.vogelverschrikkerfestival.nu. De foto is van een eerder Vogelverschrikkerfestival in Valkenswaard: archief/Jurgen van Hoof.
Voor nadere informatie kijk op de site: www.vogelverschrikkerfestival.nu. De foto is van een eerder Vogelverschrikkerfestival in Valkenswaard: archief/Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

Vogelhuisjesfestival: vrolijk én coronaproof

De organisatoren van het Vogelverschrikkerfestival lanceren een nieuw initiatief: het Vogelhuisjesfestival. In tijden van binnen zitten kunnen ervaren bouwers en aspirant-bouwers dus weer aan de slag. De opzet is eenvoudig: wie maakt het mooiste, origineelste, vernuftigste vogelhuisje?

Valkenswaard - De lente is weer begonnen. Een ideaal moment natuurlijk om te werken aan vogelhuisjes, aldus de organisatoren. Overigens worden onder ook ‘vogelhuisjes’ ook nestkastjes verstaan, mocht iemand vinden dat daar een verschil tussen is. Wanneer begint het festival? Nu meteen. De bouwers kunnen meteen aan de slag en krijgen ruim de tijd. Inschrijven kan tot twee weken voor de expositie van de inzendingen. De datum van die expositie is nog niet bekend, maar die wordt nog meegedeeld. In elk geval na de coronacrisis, vanzelfsprekend.

Allereerst willen de organisatoren een leuk, interessant kleinschalig festival organiseren om vogelminnende thuiszitters een zinvolle tijdsbesteding te bieden. Zomaar niks doen is ook zomaar niks, per slot van rekening. En voor dit festival hoeft niemand zijn huis uit. Een coronaproof festival dus. Bijkomend doel is de bestrijding van de eikenprocessierups. Het VVF wil daaraan graag een bijdrage leveren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden