Het team in Valkenswaard bestaat naast Maike uit Jolanda, Miel, Anita, Lidy en Rianne. Foto: Jurgen van Hoof
Het team in Valkenswaard bestaat naast Maike uit Jolanda, Miel, Anita, Lidy en Rianne. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Drukke tijden voor de Buurtzorg

Ton van Helvoort

'Cliënten hebben ons nu nog harder nodig'

Altijd in de buurt

Zoals eerder al aangegeven zitten we nu, door de ontwikkelingen rondom het coronavirus, in een fase waarbij extra voorzorgsmaatregelen noodzakelijk kunnen zijn. Ook dit gesprek werd op afstand gehouden. "Onze cliënten hebben ons nu nog harder nodig dan vóór die tijd. En wij zorgen elke dag opnieuw dat we er zijn. Buurtzorg zegt het al: we zijn altijd in de buurt." Voor meer informatie bel naar 06-53643579.

Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met doorgaans kleine teams van verpleegkundigen en ziekenverzorgenden zorg levert aan huis. Het gaat daarbij om verpleging en persoonlijke verzorging. Zij kijken samen met de cliënt wat er aan zorg nodig is en zoeken zo nodig naar oplossingen.

Valkenswaard - "Alweer acht jaar geleden besloten wij in navolging van andere gemeenten om ook in Valkenswaard een eigen Buurtzorg op te zetten", zegt Maike den Hertog. Op 1 maart 2012 werden de eerste gesprekken aan een keukentafeltje met drie personen gehouden, om tot de oprichting te komen. "Natuurlijk waren en zijn er ook in onze gemeente andere organisaties met dezelfde intenties", zegt Maike. "Waar wij echter naar streefden was de opzet van een kleine groep verpleegkundigen die vaak 'om de hoek' bereikbaar waren. De vraag naar onze diensten bleek al vrij kort na onze start ons aanbod te overtreffen. Het resultaat was dat in 2017 Dommelen een eigen team kreeg, eveneens met zes personen." Het team in Valkenswaard bestaat naast Maike uit Jolanda, Miel, Anita, Lidy en Rianne. "We hebben kantoor aan de Bakkerstraat 53. Wij staan ruim veertig cliënten met raad en daad bij. Onze medewerkers zijn allemaal gemotiveerd om het werk tot volle tevredenheid te doen. Omdat het een kleine organisatie is, kent iedereen elkaar en worden eventuele problemen met cliënten onderling besproken. Een waarderingscijfer van 9,4 is in dit werk erg hoog, daar zijn we best trots op." Ook nu het coronavirus extra maatregelen noodzakelijk maakt, is het druk voor de kleine organisatie. "We hebben met ons team ochtend- en avondroutes en zijn altijd telefonisch bereikbaar. Ook in het weekend kan er zo nodig een beroep op ons gedaan worden, als dat urgent is. Och", zegt Maike, "we hebben een zwaar maar wel prachtig beroep. Het is toch heerlijk om mensen - vooral wat oudere - te kunnen helpen. Mensen die vaak ook eenzaam zijn. Daarvoor heeft Buurtzorg ook de betekenis van even buurten, ook al hebben we het nog zo druk. We hebben zo mogelijk dagelijks op ons kantoor een gesprekje."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden