Voorlopig gaan zowel de prof- als de amateurvoetballers in Nederland even niet de wei in. (foto: Pixabay)
Voorlopig gaan zowel de prof- als de amateurvoetballers in Nederland even niet de wei in. (foto: Pixabay) (Foto: Pixabay)

Tot 7 april gaat even niemand de wei in

Van de redactie

Al het voetbal in Nederland is tot en met 6 april afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader order worden uitgesteld. Dat geldt ook voor de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Spanje en de interlands van diverse jeugdteams.

"We begrijpen dat er veel vragen zijn bij Oranjefans die tickets hebben gekocht via de KNVB ticketshop voor de interlands tegen de Verenigde Staten en Spanje óf de kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Wit-Rusland", aldus de KNVB. "Omdat op dit moment de wedstrijden tot nader order uitgesteld zijn, blijven de tickets gewoon geldig. Worden de wedstrijden uiteindelijk in zijn geheel niet meer gespeeld, dan zal de KNVB over gaan tot restitutie van de tickets."

Stilleggen

Het stilleggen van het Nederlandse voetbal komt voort uit de maatregelen van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland af te gelasten.Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB: “We hebben steeds op nadrukkelijk verzoek van de overheid hun beleid gevolgd en dat is op dit moment niet anders. Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij alle betrokkenen bovenaan."

"Deze maatregelen brengen voor de voetbalwereld echter ook grote organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen met zich mee. In de toekomst zal de voetbalsector een beroep moeten doen op de hulp van de overheid en autoriteiten om de organisatorische kwesties, maatschappelijke effecten en economische uitdagingen voor de gehele sector te kunnen ondervangen.”

Profvoetbal

Er wordt in kaart gebracht wanneer de uitgestelde speelrondes kunnen worden ingehaald. Zolang er ruimte in het competitieprogramma is om wedstrijden uit te stellen, houdt de KNVB vast aan het spelen van de wedstrijden met publiek. Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld.

Amateurvoetbal

Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 6 april niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden