De KempenRun beleeft dit jaar haar tiende editie. Foto: Crista Castelijns
De KempenRun beleeft dit jaar haar tiende editie. Foto: Crista Castelijns (Foto: )

Naar de Spelen in Tokio via de tiende editie van de KempenRun

Feest voor de organisatie en deelnemers van de KempenRun, want op zondag 15 maart wordt de tiende editie gelopen. "Een professionele wedstrijd voor topper en recreant."

REGIO - Zo’n 1200 lopers worden die dag verwacht bij De KempenRun. Het is de tiende keer dat deze wedstrijd in de straten van Hapert en in het buitengebied tussen Bladel, Hapert en Reusel wordt gelopen. Hoofdafstand is natuurlijk de halve marathon. Jaarlijks komt er naast veel recreanten een keur aan atleten en atletes op af. Vooral bij de Belgische lopers is De KempenRun een populaire wedstrijd. Veelal zijn ze in voorbereiding voor een voorjaarsmarathon, zoals die van Rotterdam. Soms reiken de ambities verder. Nina Lauwaert, de winnares van 2017 en 2018 bijvoorbeeld, richt zich helemaal op een nominatie voor de Olympische Spelen in Tokio.

Ook bij de mannen heeft atletencoördinator Jos Beerens de nodige contacten gelegd om het traditioneel sterke veld in de wedstrijd te garanderen. Belangrijke troef daarbij is het premiestelsel dat De KempenRun hanteert. Ongeacht de rangschikking kan iedere atleet die een bepaalde limiet haalt een mooie premie tegemoet zien. "Het mooie van de KempenRun is echter dat er naast de toppers ook alle aandacht is voor de honderden recreatielopers, die op de 21, 10 of 6 kilometer een eigen prestatie willen neerzetten. Voor de één zal dat een streeftijd zijn, liefst een persoonlijk record. Voor de ander ligt de uitdaging in het uitlopen van de wedstrijd. Ze kunnen dat doen in een professionele ambiance dankzij de steun van bedrijven onder aanvoering van hoofdsponsor MCB Direct."

En dan zijn er nog de KidsRun en de RodeNeuzenRace. Bij de KidsRun lopen kinderen in drie leeftijdsgroepen 1000 meter door de straten van Hapert. De RodeNeuzenRace is er voor alle jongeren onder zeven jaar. Zij lopen 700 meter. "Het is elke keer weer een vertederend gezicht hoe ze voor het oog van ouders en grootouders hun eerste wedstrijdervaring op doen." De Kidsrun en RodeNeuzenrace beginnen zondag 15 maart om 10.00 uur. De volwassenen starten om 11.00 uur. Het parcours van de halve marathon voert via de Steenakkers en Schouwberg naar de Pals en vervolgens via Brandtoren Reusel, De Tipmast Bladel, Bredasebaan, en Groot Terkooijen terug naar Hapert. In verband met de wegwerkzaamheden aan de Ganzenstraat in Hapert wordt een omleiding voorzien voor de 6,5 kilometer. De hele route is beveiligd met verkeersregelaars. Meer informatie over het loopevenement op www.kempenrun.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden