De jeugd vermaakt zich weer prima met de herstelde De Krake. Op de voorgrond voorzitter Frans Meurkens. Foto: Jurgen van Hoof.
De jeugd vermaakt zich weer prima met de herstelde De Krake. Op de voorgrond voorzitter Frans Meurkens. Foto: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

't Pumpke weer klaar voor de lente

Ton van Helvoort

'Waarde voor Valkenswaard dubbel en dik bewezen'

Nog altijd springlevend

Meurkens, vol trots: "En dat allemaal gerealiseerd door vrijwilligers en dat zeven dagen per week. Daarom zou het een goede zaak zijn als op die zaterdag 21 maart om 14.00 uur veel inwoners van Valkenswaard bij de ingebruikname aanwezig zijn. Het kan dan wellicht ook een vorm van dank zijn aan al die vrijwilligers die door de jaren heen hebben gezorgd dat huiskamer 't Pumpke nog altijd springlevend is."

Huiskamer 't Pumpke in Valkenswaard is al jaren een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Er zullen dan ook maar weinig inwoners zijn die deze huiskamer niet kennen.

Valkenswaard - Er komen immers nu al kinderen van ouders die zelf als jongeren naar 't Pumpke kwamen. De stichting is een echte Valkenswaardse vrijwilligersorganisatie die nog steeds door ervaren en deskundige medewerkers wordt gerund.

De huidige voorzitter, Frans Meurkens, brengt nog maar even in herinnering dat in 1984 't Pumpke als eerste met de Huiskamerformule aan de slag ging. "En het is toch wel heel bijzonder dat nu, na ruim 36 jaar, 't Pumpke nog steeds een ontmoetingsplek is voor jongeren."

College van B en W

Met de lente in aantocht heeft het buitenterrein van 't Pumpke een groot onderhoud gehad. Een van de speeltoestellen, bekend als De Krake, is weer in volle glorie hersteld en heeft weer vier armen. Het toestel is speciaal bestemd voor kinderen tot 12 jaar. Ook de bekende ballenvangers en de beweegtoestellen hebben een grondig onderhoud gehad en zullen voor de bezoekers ongetwijfeld weer voor veel uurtjes ontspanning kunnen zorgen. "Natuurlijk", zegt Meurkens, "willen we aan al die veranderingen en verbeteringen de nodige aandacht besteden. Daarom zal er op het terrein van huiskamer 't Pumpke op zaterdag 21 maart vanaf 14.00 uur een gezellige bijeenkomst zijn."

Daarvoor is ook het college van Burgemeester en Wethouders uitgenodigd. Het bekende KBO-orkest zal aanwezig zijn om voor de vrolijke noot te zorgen. Voor de kinderen is er een leuke verrassing. "Als dan rond 14.30 uur de officiële ingebruikname van het opgeknapte buitenterrein wordt gerealiseerd, kunnen groot en klein ervan genieten. Als we ook nog even terugkijken naar de bijna afgelopen veertig jaar, dan kunnen we toch vol trots zeggen dat de huiskamer haar waarde voor Valkenswaard al die jaren dubbel en dik bewezen heeft."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden