Valkenswaards echtpaar trapt Alpe d'HuZes af met benefietavond.
Valkenswaards echtpaar trapt Alpe d'HuZes af met benefietavond. (Foto: )

Team PeDahlia fietst tegen kanker

Redactie

Na gesprek met arts beslist om vaker deel te nemen

Voor de derde keer nemen Sandra en Ad van der Palen deze zomer deel aan de Alpe d'HuZes. Als 'Team PeDahlia' gaan ze opnieuw fietsend de Alpe d'Huez beklimmen om daarmee geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Op vrijdag 27 maart organiseren zij daarom onder de noemer 'Keep rocking the pedals' een benefietavond voor het goede doel.

Valkenswaard - Sandra (55) en Ad (63) van der Palen zijn fervente fietsers en bouwen al jaren mee aan de corsowagens van Buurtschap Dommeldal. Toen zij begin 2017 opgeschrikt werden door het nieuws dat iemand in hun directe omgeving getroffen was door slokdarmkanker waren ze het snel samen eens. "We hadden altijd wel het plan om deel te nemen aan Alpe d'HuZes, maar toen besloten we om echt mee te doen. Onze droom is dat niemand meer aan kanker sterft. Daarom doen wij wat we kunnen doen, geld inzamelen voor de wetenschap die deze droom moet laten uitkomen." Een naam was snel gevonden. In 'Team PeDahlia' komen hun twee passies tot uiting. In dat jaar namen ze voor het eerst deel. "Dat was een geweldige ervaring. Natuurlijk is het een sportieve uitdaging, die 21 bochten omhoog, maar we voelden meteen een enorme verbondenheid. Die berg is een plek waar iedereen een eigen verhaal heeft. Iedereen neemt als het ware wel iemand mee op zijn bagagedrager of rugzak de berg op." De 14 edities hebben al meer dan 180 miljoen euro opgehaald. Toen Sandra en Ad met de behandelend arts van een naast familielid spraken en hoorden hoe de opbrengsten van Alpe d'HuZes direct ten goede kwamen aan zijn onderzoek, namen ze de beslissing om vaker deel te nemen. Op 4 juni gaan ze voor de derde keer de uitdaging aan. Iedere deelnemer zorgt voor een sponsorbedrag van minstens 2.500 euro. Het doel van 'Team PeDahlia' is dan ook om minimaal 5.000 euro op te halen. Hiervoor is het echtpaar al het hele jaar in de weer. Zo worden er geschenkpakketten verkocht en maken ze voederhuisjes voor vogels om die vervolgens te verkopen. De grootste bijdrage verwacht men echter van de benefietavond op 27 maart aanstaande.

Ad en Sandra runnen dan een avond café Guinnizz in Valkenswaard. Tijdens deze avond speelt de band Ducktail. Geheel belangeloos brengen zij een mix van rock & roll en rockabilly. Ze noemen het zelf 'amusebilly' vanwege de hoge amusementswaarde. Onder het genot van een hapje en een drankje worden op schermen foto's en filmpjes getoond van Sandra en Ad's eerdere deelnames. Ook is er een loterij met mooie prijzen. De avond begint om 21.00 uur en alle opbrengsten zijn vanzelfsprekend voor Alpe d'HuZes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden