Luc Nouwen (rugnummer 9) kopt de gelijkmaker binnen.
Luc Nouwen (rugnummer 9) kopt de gelijkmaker binnen. (Foto: Henry Jansen)

De Valk scoort slechts eenmaal

Twee doelpunten vlak voor einde van de wedstrijd

Redactie

De Valk had na dit weekend de vijfde plaats in handen kunnen hebben, maar in Veldhoven wist De Valk maar spaarzaam een gaatje te vinden in de Veldhovense muur. Spits Luc Nouwen voorkwam een nederlaag. Het werd 1-1.

Valkenswaard - De Valk mocht naar hartenlust combineren van de thuisploeg. Duidelijk werd dat Rood Wit V gokte op de snelheid van spits Jan van Hout, die op een eiland stond en slechts eenmaal gevaarlijk werd. Bij De Valk werd Aart Verberne eenmaal gevaarlijk, uit een hoekschop die voor de voeten viel van de vleugelverdediger. Zijn volley ging rakelings naast. Tegenvaller bij De Valk was het uitvallen van Ralf van Beek met een pijnlijke enkelblessure. Zo eindigde een matige eerste helft doelpuntloos.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg De Valk al snel de kans om op voorsprong te komen na een actie van Joran Vermeulen, die via Robin Smets de vrijstaande Luc Nouwen bereikte. De topschutter plaatste de bal in de verre hoek maar miste het doel op een meter. Na bijna een uur spelen was er een kans voor de thuisploeg, na balverlies van Ferre Devos op het middenveld. Jan van Hout zijn inzet ging ruimschoots over het doel heen. Halverwege de tweede helft kwam Robin Smets door over de rechterkant. Hij bracht de bal in het strafschopgebied, Luc Nouwen controleerde de bal en legde af op Aart Verberne, die de kans hoog over het doel zag verdwijnen.

Vijf minuten voor tijd kwam Rood Wit V op voorsprong, na een bal van Jan van Hout die via De Valk-verdediger Wouter van Son van richting veranderde. Doelman Dennis Verhoeven kwam op het verkeerde been te staan: 1-0. Een fikse tegenvaller voor De Valk, dat alles op alles ging zetten om nog minimaal een punt te behalen. Zo was Levi van der Heijden ingevallen ten koste van verdediger Marco Ayebi Duah om de aanvalslinie te versterken.

Beloning aan einde van wedstrijd

Tot opluchting van het Valkenswaardse publiek werd De Valk alsnog beloond, toen een voorzet van Luuk Broers prachtig in de kruising binnen werd gekopt door Luc Nouwen. Zo werd het 1-1. De Valk bleef doorgaan met de aanval zoeken en kwam nog bijna bij de verdiende winnende treffer, maar Aart Verberne raakte slechts de paal. De stand bleef gelijk tot aan het laatste fluitsignaal.

Gemengde gevoelens

Zo kijkt De Valk met gemengde gevoelens terug op het gelijkspel bij hekkensluiter Rood Wit V en moet de ploeg van Harjan de Wit zich helemaal gaan focussen op de derde periode, die volgende week gaat beginnen met een thuiswedstrijd tegen Braakhuizen.

www.vvdevalk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden