Joost van Rens en Kees Luijbregts zijn benoemd in de Orde van de Reigerij.
Joost van Rens en Kees Luijbregts zijn benoemd in de Orde van de Reigerij. (Foto: )

Tweetal benoemd in de Orde van de Reigerij

Redactie

Tijdens de ontvangst van de prinsen van Striepersgat, Mulkgat en Brouwersgat op carnavalszaterdag, zet de gemeente Valkenswaard ieder jaar iemand in het zonnetje. Hij/zij wordt bij die gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van de Reigerij van de Baronie van Ginneve tot Zilberreg.

Valkenswaard - Het gaat om mensen die bijzondere verdiensten hebben voor het carnaval in de gemeente Valkenswaard. De dragers van deze orde zijn gerechtigd de jaarlijkse ontvangst van de prins bij te wonen en worden daarvoor uitgenodigd.

Bijzondere verdiensten voor het carnaval in de gemeente Valkenswaard

Joost van Rens en Kees Luijbregts

Dit jaar worden de heer J.A. (Joost) van Rens en de heer J.C. (Kees) Luijbregts in de Orde van de Reigerij benoemd.

Joost van Rens is sinds 2011 Opperpintenwipper en is onder andere het gezicht van de brouwerij naar de diverse carnavalsverenigingen. Hij is ook verantwoordelijk voor de ontvangsten op de brouwerij op carnavalsmaandag en -dinsdag.

Kees Luijbregts begon zijn carnavalsleven in de jaren zestig en in de afgelopen decennia heeft hij zich op verschillende manieren ingezet voor het carnaval in de gemeente Valkenswaard. Zo verzorgde hij optredens als de “Troubadour” op de Striepersgatse Vorstenzittingen, schreef hij carnavalsliedjes en heeft hij jarenlang de Ouderenmiddagen tijdens het carnaval verzorgd.

In voorgaande jaren is de onderscheiding al uitgereikt aan in totaal 34 personen. In 2019 werden Coen van Och en Ted van Hout benoemd.

In 2019 werden Coen van Och en Ted van Hout benoemd

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden