Komende maand doen Florian en Dior een gooi naar de Nederlandse titel.
Komende maand doen Florian en Dior een gooi naar de Nederlandse titel. (Foto: )

Florian en pony Dior kampioen van Brabant

Florian Schimmelpenningh uit Valkenswaard is vorige week met zijn pony Schimmelpenningh’s Dior Brabants kampioen geworden in de klasse DL (1 meter). Eerder behaalde hij al winst in het kringkampioenschap Eindhoven en de Kempen.

VALKENSWAARD - Van de 40 deelnemers mochten er 17 door naar de barrage. Om te winnen waren er voor deze combinatie twee riskante korte wendingen nodig om sneller te zijn dan de snelste pony’s. Gelukkig slaagden zij erin om de wendingen perfect uit te voeren en alle balken te laten liggen.

De winst was een emotioneel moment. "Deze overwinning is een kroon op het geduld. Anderhalf jaar geleden kregen wij van de dierenkliniek in Someren een telefoontje dat Dior haar kootbeen gebroken had. Wij kregen een kwartier om te beslissen of we Dior zouden laten opereren of laten inslapen. Binnen een seconde was de beslissing genomen. Na een drie uur durende operatie waarbij, vijf schroeven nodig waren, begon de revalidatie van 1 jaar. Na 3 maanden in de dierenkliniek mocht Dior eindelijk terug naar haar eigen stal. Maanden lang mocht Florian met Dior niet meer dan 2 keer per dag aan de hand rondjes lopen op de parkeerplaats. Het geduld van Florian werd op de proef gesteld. Geen dag heeft hij geklaagd."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden