Wethouder Geldens voert de eerste graafwerkzaamheden uit. Foto: Glasvezel buitenaf
Wethouder Geldens voert de eerste graafwerkzaamheden uit. Foto: Glasvezel buitenaf (Foto: Glasvezel buitenaf)

Glasvezelaanleg gestart in het buitengebied

In Valkenswaard is donderdag 6 februari de eerste schop in de grond gegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. De eerste graafwerkzaamheden werden uitgevoerd door Theo Geldens, wethouder van Valkenswaard, Karl-Heinz van der Made, directeur van Glasvezel buitenaf, en aannemer ES Fiber. Lokale verkopers en ambassadeurs waren ook aanwezig.

Valkenswaard - In december 2018 werd bekend gemaakt dat er glasvezel in het buitengebied van Valkenswaard komt, nadat meer dan 75 procent van de inwoners zich had aangemeld. Wethouder Geldens is blij met de komst van glasvezel in het buitengebied van Valkenswaard: “We hebben in Valkenswaard veel bedrijven, voor wie een goede internetverbinding onmisbaar is. Met het glasvezelnetwerk houden we de regio aantrekkelijk, voor zowel de bedrijven als inwoners. Het is belangrijk dat iedereen mee kan gaan in de digitale ontwikkelingen. Met de komst van glasvezel gaat het deelnamepercentage vast nog omhoog.”

Karl-Heinz van der Made is ook blij met dit resultaat: “We vinden het fantastisch om te zien dat we met 75% ruim over de ondergrens van de campagne zijn gegaan. Dat hebben we te danken aan een goede samenwerking in dit gebied, zowel met de ambassadeurs als met de gemeente.”

ES Fiber voert de werkzaamheden in dit gebied uit. Alle woningen zijn geschouwd en de graafwerkzaamheden zijn in januari gestart. Naar verwachting zijn alle aansluitingen in juli 2020 klaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden