Stichting Roparun heeft in Nederland al ruim 700 van deze bedden toegekend, met een totale waarde van zo’n 2 miljoen euro.
Stichting Roparun heeft in Nederland al ruim 700 van deze bedden toegekend, met een totale waarde van zo’n 2 miljoen euro. (Foto: Jurgen van Hoof)

Roparun-Team065 zorgt voor koppelbed

Vrijdag was het zover. Het hospice van Valkenhof nam als eerste organisatie in de regio een zogeheten koppelbed in ontvangst van Stichting Roparun. Valkenhof ontving het bed uit handen van het lokale Roparunteam 065. Dit team heeft uit naam van Stichting Roparun tal van acties georganiseerd om geld in te zamelen voor de aanschaf van deze bedden.

Valkenswaard - Marleen, teamcaptain Team065: "Ons team was meteen gemotiveerd om zich in te zetten voor de koppelbed-actie van Stichting Roparun. Onze teamleden komen uit verschillende plaatsen in Nederland, waaronder ik en nog twee teamleden uit Valkenswaard. Afgelopen zomer is de aanvraag voor Valkenhof via het Netwerk Palliatieve Zorg tot stand gekomen. Intussen mogen we hen verblijden met twee koppelbedden, waaronder een voor het hospice op Kempenhof." Maryanne Schlösser, lid Raad van Bestuur Valkenhof: "Fantastisch dat Team065 zich op deze manier inzet voor de medemens. En dit keer in het bijzonder voor onze cliënten van het hospice. Hartverwarmend. In de laatste levensfase nog bij elkaar kunnen slapen, dat gun je iedereen."

Een koppelbed is een in hoogte verstelbaar bed met een speciaal koppelmatras.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden