Jubilarissen bij HSV Venbergen.
Jubilarissen bij HSV Venbergen. (Foto: Maikel van Steensel)

In het kort

Jubilarissen

Valkenswaard - HSV Venbergen heeft onlangs een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Op de foto van links naar rechts, Christ Corstjens (secretaris), Werner Adams (40 jaar lid), Jan van Herk (50 jaar lid), Jos Weijers (25 jaar lid), Henk van Gerwen (25 jaar lid), Toon Happen (40 jaar lid) en Erwin Sandkuyl (de kersverse voorzitter). Helaas niet aanwezig op de vergadering: Toon van den Boom (60 jaar lid) en Howard Scharff (25 jaar lid).

Leger des Heils

Valkenswaard - Bij ontmoetingswinkel De Verbinding van het Leger des Heils zijn de lage prijzen nog lager dan anders. Het duurste item is nu drie euro en alles komt ten goede van het Leger des Heils. De sale loopt door tot en met 28 februari.

Lezing ALS

Valkenswaard - In 2007, op 47-jarige leeftijd, krijgt Johan Foliant de diagnose ALS. Hij heeft het geluk dat de voorspelde aftakeling van zijn lichaam bijzonder langzaam verloopt. Noodgedwongen maakt hij kennis met de zorgverlening van Nederland en ontdekt dat hij op zichzelf is aangewezen. De ervaringen van Johan worden gedeeld in het boek 'Alfons Alsema Draaft door'. Johan Foliant en Marieke Meischke zijn de auteurs van deze op waarheid gebaseerde roman vol hoop, humor en hartstocht in de ruwe werkelijkheid van leven met een ongeneeslijke ziekte. Op zaterdagochtend 15 februari van 11.00 tot 12.00 uur is Johan in Bibliotheek Valkenswaard om zijn verhaal te delen. Gratis reserveren kan via www.bibliotheekdekempen.nl.

Picknick voor iedereen

Valkenswaard - Ook dit jaar is er wellicht een Bring Your Own (BYO) picknick in het Frans van Bestpark. "Afgelopen herfst hebben we succesvol een picknick georganiseerd in Valkenswaard. Een picknick waarbij ieder z'n eigen hapjes en gerechtjes mee kon nemen (Bring Your Own). Daar waren ook veel 'nieuwe Nederlanders' bij uitgenodigd en er ontstond een levendige ruilhandel in de meest uiteenlopende heerlijkheden. Een Eritrese moeder brandde ter plaatse koffiebonen die vermalen werden en tot koffie gebrouwen en Syrische falafel werd geruild tegen stroopwafels. Kortom: het was een groot succes." De mensen die destijds de kar trokken hebben beloofd dit eenmalig te doen, en dat dan het stokje wordt overgedragen aan de volgende initiatiefnemers. Dus: Wie wil het komend jaar deze picknick aanzwengelen? Meer informatie of meedoen? Bel naar 0654308644.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden