Sensei Twan Smolders beoefent al 23 jaar Kyokushinkai Karate en is met zijn dojo aangesloten bij de NKKO/KWF.
Sensei Twan Smolders beoefent al 23 jaar Kyokushinkai Karate en is met zijn dojo aangesloten bij de NKKO/KWF. (Foto: )

Nieuw in Valkenswaard: Kyokushinkai Karate uit Japan

Sinds afgelopen maand is het mogelijk om in Valkenswaard de Japanse vechtsport Kyokushinkai Karate te beoefenen. Iedere dinsdagavond wordt bij Karateschool (dojo) Isshokenmei lesgegeven in deze full contact karate vorm. Sensei Twan Smolders (2e dan) uit Budel verzorgt lessen voor zowel jeugdigen (een groep van 9- tot en met 12-jarigen) en iets minder jeugdigen (een groep van 13 jaar en ouder).

Valkenswaard - Kyokushinkai Karate is voor iedereen een leuke en goede manier om je enerzijds fysiek uit te leven en anderzijds om ook mentaal sterker te worden. Zowel beginners als gevorderden, mannen en vrouwen, kinderen en volwassenen, recreanten en serieuze beoefenaars zijn van harte welkom bij Isshokenmei Dojo. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau trainen, binnen de normen en waarden waar traditionele Japanse martial arts om bekend staan.

Verschillende onderdelen

Kyokushinkai bestaat uit verschillende onderdelen: kihon (technische vaardigheden) kata (een reeks vastgelegde bewegingen) en kumite (vechten). Alle onderdelen zijn eigenlijk even belangrijk en komen bij Isshokenmei ook allemaal aan de orde. Daarnaast wordt uiteraard ook tijd ingeruimd voor de nodige conditionele en kracht oefeningen.

Sensei Twan Smolders doet de sport al 23

Sensei Twan Smolders beoefent al 23 jaar Kyokushinkai Karate en is met zijn dojo aangesloten bij de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie (NKKO/KWF), de grootste bond op het vlak van Kyokushinkai in Nederland. Daarnaast is Sensei Twan in het bezit van een LMA3 diploma (NOC/NSF) en is daarmee rijkserkend leraar martial arts. Voordat hij Isshokenmei Dojo heeft opgericht, was Twan lid bij Karateschool Yin Yang in Budel en heeft daar ruim 15 jaar ervaring in les geven opgedaan.

Meer

Voor meer informatie over Kyokushinkai Karate, Isshokenmei Dojo of Sensei Twan Smolders kun je terecht op www.isshokenmei.nl. Iedereen is meer dan welkom om twee gratis proeflessen te komen volgen, je kunt je hiervoor inschrijven via de website. Tot slot is het uiteraard ook mogelijk om via e-mail contact op te nemen: isshokenmei_dojo@outlook.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden