De landelijke finale is altijd een spannende en feestelijke middag. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek.
De landelijke finale is altijd een spannende en feestelijke middag. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. (Foto: )

Floor is Valkenswaards voorleeskampioen

Floor Brands heeft dinsdag 28 januari de lokale finale van de voorleeswedstrijd in Valkenswaard gewonnen. De scholier van BS De Smelen gaat door naar de provinciale halve finale.

Valkenswaard - In totaal namen negen scholieren uit de groepen 7 en 8 deel aan de lokale finale, georganiseerd door Bibliotheek De Kempen. De deelnemers kregen de opdracht om voor te lezen uit hun favoriete kinderboek. De winnaar las voor uit Eén plus één is één te veel van Elisabeth Dami. Volgens de jury een goede keus: onbekende titel, maar zeker verassend. De deskundige jury was vooral zeer gecharmeerd door haar schitterde bezieling in het voorlezen met een veelzijdig stemgebruiken zeer goede dictie. Ook de keuze van het gekozen gedeelte was helder en pakkend, zoals ook haar introductie omtrent haarzelf en het boek.

De voorleeswedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 begint ieder jaar op de basisscholen. Bibliotheek De Kempen organiseert vervolgens de lokale finales, waarin de schoolkampioenen strijden voor de felbegeerde titel 'Voorleeskampioen gemeente Valkenswaard en een plek in de halve finale van de provinciale ronde. De winnaar daarvan strijdt in de provinciale ronde voor deelname aan de groots opgezette landelijke finale.

Meer berichten