In acht verschillende categorieën werd er een Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee uitgereikt.
In acht verschillende categorieën werd er een Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee uitgereikt. (Foto: )

Vrijwilligers in het zonnetje bij uitreiking Gemeentelijke Vrijwilligerstrofeeën

Voor het vijftiende opeenvolgende jaar reikt de gemeente Valkenswaard de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee uit. Dat gebeurde dit jaar tijdens het Vrijwilligersgala van vorige week woensdagavond, in Theater De Hofnar in Valkenswaard. De avond stond in het teken van dank en waardering voor alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor organisaties, verenigingen, buurten en individuele inwoners.

Valkenswaard - Tijdens de bijzondere bijeenkomst ontvingen burgemeester Ederveen en wethouder Mieke Theus alle vrijwilligers. Als voorzitter van de jury reikte de burgemeester ook de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofeeën 2019 uit. Dit jaar waren er voor het eerst zowel een individuele prijs als een groepsprijs. De categorieën waarin de trofeeën worden verdeeld, zijn Sport, Zorg en Onderwijs, Cultuur en Natuur en Buurt en Wijk. In elk van deze vier categorieën waren er dus twee winnaars.

De winst ging in de categorie Sport (individueel) uiteindelijk naar Henry en Marij Kox. In de categorie Sport (groepen) vielen de trainers, Ton, Kees en Hans van het G-team van SV Valkenswaard in de prijzen. Toon van Daal won in de categorie Zorg en Onderwijs (individueel), terwijl in de categorie Zorg en Onderwijs (groepen) de trofee voor Stichting Leergeld Valkenswaard was.

In de categorie Cultuur en Natuur (individueel) mocht Roy van Zon naar huis met de Vrijwilligerstrofee, in de categorie Cultuur en Natuur (groepen) was de eerste plaats volgens de jury voor het DorpsInitiatief Borkel en Schaft. Tot slot ging in de categorie Buurt en Wijk (individueel) plek één naar Riks Werts en Ted van Hout. Het Sinterklaashuis Valkenswaard won in de categorie Buurt en Wijk (groepen).

Een uitgebreid interview met de organisatie van laatstgenoemde leest u, net als de motivatie van de jury, verderop in deze krant.

Meer berichten