Valkenswaard hield de drie punten dit weekend in eigen huis.
Valkenswaard hield de drie punten dit weekend in eigen huis. (Foto: )

Valkenswaard begint tweede seizoenshelft met driepunter

Valkenswaard hervatte de competitie dit weekend tegen Hilvaria uit Hilvarenbeek. In deze thuiswedstrijd konden de uilen laten zien dat het teambuilding weekend in Spanje hen goed had gedaan in de winterstop.

Valkenswaard - Voor beide ploegen was het direct een belangrijke wedstrijd om weg te blijven onderin op de ranglijst. Valkenswaard begon goed aan de wedstrijd en domineerde direct het spel. Het kwam regelmatig gevaarlijk voor het doel van keeper Sjors van Laarhoven maar vergat steeds te scoren.

Buitenspel

Zo stond Thom van de Donk al in de eerste minuut oog in oog met de keeper. Hij werd echter wegens buitenspel teruggefloten. In de 8e minuut raakte Brian Vermeer de lat, zodat de score niet werd geopend. Na een halfuur spelen had Thom van de Donk zijn vizier nog niet op scherp en miste een mooie kans.

Valkenswaard in eerste helft de betere, maar beloont zichzelf niet

Zo was Valkenswaard de betere ploeg, maar het team beloonde zichzelf niet met een voorsprong. Dan zie je in de voetballerij vaak dat het doelpunt dan valt aan de andere kant. Ook nu was dit het geval. In de 30e minuut profiteerde Joerie van Rijswijk van een misverstand in de Valkenswaardse defensie en zette hij de 0-1 op het scorebord.

Maar amper drie minuten later trok Valkenswaard de score weer gelijk. Uit een mooie aanval wist uiteindelijk Thom van de Donk te scoren. Op slag van rust wist keeper Danilo Verus met een prachtige redding nog te voorkomen dat het toch Hilvaria was dat met een voorsprong de rust in ging.

De tweede helft zou qua spelbeeld totaal anders verlopen. Hierin was het Hilvaria dat het speloverwicht had en de betere kansen creëerde. In de 66e minuut vergat Van Rijswijk te scoren en in de 79e minuut werd een doelpunt van dezelfde van Rijswijk afgekeurd wegens buitenspel.

Valkenswaard pakt voorsprong in slotfase

Maar ook nu was het weer de gouden regel in de voetballerij die opging. Want in de 88e minuut was het Valkenswaard dat op voorsprong kwam. Het was Brian Vermeer die de bal tegen het net tikte. Zo hield Valkenswaard de drie belangrijke punten toch in eigen huis.

Volgend weekend staat de derby tegen de Valk weer op het programma en dit belooft een razend spannende pot te worden.

Meer berichten