Linedancer Marlon Ronkes uit Valkenswaard is sportman van het jaar.
Linedancer Marlon Ronkes uit Valkenswaard is sportman van het jaar. (Foto: )

Ronkes is sportman van het jaar

Linedancer Marlon Ronkes uit Valkenswaard is vrijdag tijdens de tiende editie van het Sportgala in De Hofnar verkozen tot Sportman van het jaar 2019 in Valkenswaard. Ronkes kreeg deze prijs vanwege zijn eerste plaats op het Wereldkampioenschap Linedance 2019 in Nashville, Verenigde Staten.

Valkenswaard - José Durville en Maaike Jacobs, die beiden hockeyen bij hockeyvereniging HOD Valkenswaard maar ook actief zijn bij het Nederlandse Hockeyteam voor dames 50, namen de prijs voor Sportvrouw van het jaar in ontvangst. Dit vanwege een zeer goede prestatie, namelijk Europees Kampioen op het IMHA European Cup Women 50+ in Krefeld in Duitsland.

De titel Sportteam van het jaar was voor het eerste team Rolhockey van de Valkenswaardse Roller Club. Zij zijn dit jaar Nederlands- en Benelux kampioen geworden. Daarnaast zijn vier heren uit het eerste team ook met het Nederlandse Rolhockeyteam Wereldkampioen geworden bij de Roller World Games in Barcelona. Synchroonschaatsster Ingvild Geenen en wielrenner Beer van Beurden zijn dit jaar Sportmeisje en Sportjongen van het jaar geworden. Ingvild heeft afgelopen jaar vele grote toernooien geschaatst. Zo werd zij met haar team Illuminettes Nederlands kampioen junioren en nam ze deel aan het WK junioren in Zwitserland. Daarnaast is zij als junior sporter ook met het team Illumination Nederlands Kampioen senioren geworden en deed ze mee met het WK senioren in Helsinki. Beer van Beurden is in 2019 Nationaal Kampioen mountainbike Jeugd jongens categorie 2 geworden en nam op het Nationaal Kampioenschap veldrijden categorie 2 de bronzen prijs mee naar huis.

Jeugdsportteam van 2019 is meisjes A1 van VC Bravo. Zij zijn afgelopen jaar kampioen geworden in de 1e klasse. Zwemtrainster Chantal de Lau werd sportcoach van het jaar.

Meer berichten