Farmhouse Jazz & Blues Band komt spelen in Valkenswaard.
Farmhouse Jazz & Blues Band komt spelen in Valkenswaard.

Meeslepende Rhythm en Blues, heftige swing

Redactie

Op zondagmiddag 9 februari treedt bij Yes Jazz de Farmhouse Jazz & Blues Band op. Haar strakke, stuwende ritmesectie legt een stevige basis onder de typische Barber- en New Orleans jazz. Vurige rock, swing en meeslepende rhythm-and-blues is hen niet vreemd. Evenals fluisterzacht een gevoelige ballad begeleiden hen niet vreemd is. In de rhythm&blues nummers komt de bluesgitaar van saxofonist/gitarist Michiel Pos er dan bij – rauw, vurig, meeslepend.

Valkenswaard - De blazerssectie, met trompettist Michael Muller als aanvoerder, trombonist Hans van Wermeskerken en klarinettist/saxofonist/gitarist/zanger Michiel Pos zorgt daarbij voor de typische traditionele jazz klankkleur. "Met natuurlijk veel ruimte voor de blues en bluesrock. De blues-gitaar en blues-harp van Michiel staan daar garant voor. In deze bezetting van kwalitatief goede jazzmuzikanten heeft de Farmhouse Jazz & Blues Band zich in korte tijd weten te onderscheiden. De band speelt veel in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg."

Aanvang is die dag 15.30 uur, in theatercafé De Hofnar in Valkenswaard. Entree kost een tientje per persoon. Michael Muller, trompet, zang, is multi-instrumentalist. "En dat is merkbaar in zijn muzikale carrière: hij heeft in de band van Margriet Eshuis gespeeld. Hij was lid van Solution, waarmee hij onder andere de lp ‘ Cordon Bleu’ opnam.

Als lid van de Rob Hoeke band toerde hij langs ontelbare podia over de hele wereld." Hans van Wermeskerken, trombone, zang, leerde al op jonge leeftijd spelen. "En in tegenstelling tot veel van zijn mede-muzikanten, die voornamelijk geïnspireerd werden door de Dutch Swing College Band uit die tijd, was het juist de Chris Barber Band die zijn grote voorbeeld werd."

Carla Tavenier-Kok speelt de bas. Ze is al sinds haar jeugd actief in de muziek. Gerard Tavenier behoorde al tot de allereerste bezetting van de Farmhouse Jazzband. In 2016 treedt hij toe als vaste banjoïst/gitarist van de band. Cees Heegstra en Founding Father Jan de Jong spelen de drums.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden