Wie niet mee kan doen aan de Snertkampioenschappen, kan ook gewoon lekker komen proeven.
Wie niet mee kan doen aan de Snertkampioenschappen, kan ook gewoon lekker komen proeven. (Foto: )

Wat is er te doen in Valkenswaard?

Mini Play Back

Borkel en Schaft - Zondag 19 januari is de Mulkgatse Mini Playback Show van C.V. De Mulkslobbers in de Teutenzaal. Voor alle kinderen die in Mulkgat wonen en/of op de Mulkgatse basisschool zitten. Er wordt gestreden in twee categorieën: groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8. Ze mogen een playback act uitvoeren, live zingen of dansen. Opgeven kan nog tot 17 januari: www.mulkslobbers.nl. Inwoners van Brouwersgat, Striepersgat en Teutengat zijn ook welkom. "Kortom, wil je een gezellige middag carnaval vieren en tevens Mulkgats jeugdig talent bezig zien, kom dan naar onze Teutenzaal op zondag 19 januari." Aanvang is 13.30 uur en omstreeks 17.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden, door Prins Rens en Adjudant Eric. Alle kinderen krijgen tussendoor van Prins Rens een lekkere traktatie. "En dat alles onder de leus van prins Rens: Mee de jeugd veurop, wordt carnaval top."

Repair café

Dommelen - Ook in 2020 staan de vrijwilligers van het Repair café weer voor u klaar in het tienercentrum van de Belleman in Dommelen. "En wel de eerste keer op 11 januari. Dit keer in onze vernieuwde ruimte. U kunt er terecht met allerlei materialen (inclusief kleding en fietsen, kerstverlichting), met uitzondering van grote huishoudelijke apparaten." Het tienercentrum bevindt zich bij de Belleman.

Bonnen

Valkenswaard - In de afgelopen weken zijn zestig winnaars in de kassa-bonnen-actie van Valkenstaete blij gemaakt met de Valkenstaete-cadeaubonnen ter waarde van vijftig en honderd euro. Door simpelweg kassabonnen van aankopen binnen Valkenstaete te voorzien van naam en telefoonnummer en deze daarna te deponeren in de deelnamezuil kon worden deelgenomen. De bekendmaking van de namen van de winnaars zorgde voor spontane en verheugde reacties. Velen zagen dit als een extra kerstcadeautje.

Snert

Valkenswaard - Voor de 9e keer worden er op 18 januari weer de Valkenswaardse Open Snertkampioenschappen georganiseerd. Zo'n 20 personen kunnen meedoen en strijden voor de titel van de Snertkoning of de Snertkoningin van 2020, en de fel begeerde wisseltrofee. "Is jouw erwtensoep de lekkerste? Kan niemand zulke lekkere erwtensoep maken als jij? Of je nu professionele kok bent of hobby kok, jong of oud, iedereen kan meedoen." In de jury o.a. Dick Middelweerd en Cees Peterse. Meer: www.ducommercevalkenswaard.nl.

Meer berichten