Marie-Therese Maas (links) en Susanne Peeters: 'Wij zijn voor vier jaar gekozen.  Daarover kan geen enkel misverstand bestaan.'
Marie-Therese Maas (links) en Susanne Peeters: 'Wij zijn voor vier jaar gekozen. Daarover kan geen enkel misverstand bestaan.' (Foto: )

Peeters en Maas: 'Wij blijven'

Ton van Helvoort

Inzetten voor inwoners

Uit het onderschrift bij de foto van de raadsleden Marie-Therese Maas en Susanne Peeters in de krant van 18 december maakten verschillende lezers op dat deze dames het voornemen hebben om op redelijke termijn met het raadswerk te stoppen. Dit stond er echter niet, en niets is dan ook minder waar.

Valkenswaard - Uit de reacties die beide raadsleden ontvingen, blijkt duidelijk dat er op hen een dringend verzoek is gedaan om niet te stoppen. "Ik kan iedereen verzekeren dat ik mij tot aan de volgende verkiezingen in maart 2022 voor de volle honderd procent blijf inzetten voor de bewoners van Valkenswaard", zegt Suzanne. "Natuurlijk kan ik dat niet alleen. Onze fractie H&G geeft mij daarbij de benodigde ondersteuning. In de periode 2002-2010 was ik raadslid voor GroenLinks. Vooral op maatschappelijk gebied heb ik mijn steentje kunnen bijdragen. Van 2010 tot 2014 ben ik voorzitter geweest van de WMO-raad. In 2014 ben ik voor H&G in de gemeenteraad gekozen en ik werd in 2018 met 231 voorkeurstemmen weer voor vier jaar gekozen. Ik zou het dan ook nooit in mijn hoofd halen om voortijdig de gemeenteraad te verlaten. Ik heb nog steeds de ambitie om te helpen waar ik kan. Als ik dit niet zou willen was ik absoluut geen raadslid geworden."

"Dat geldt natuurlijk ook voor mij", zegt Marie-Therese Maas, die op dezelfde foto staat. "Het geeft toch een goed gevoel dat zoveel inwoners ook naar mij hebben gereageerd en allemaal met hetzelfde verzoek: ga niet weg maar blijf gemeenteraadslid. Ik zit vanaf 2010 in de gemeenteraad en werd in maart 2018 met ruim 200 voorkeurstemmen voor Valkenswaard Lokaal gekozen. Het wordt naar mijn mening steeds duidelijker dat onze samenleving naar meer egoïstisch denken afglijdt. Juist daarom is het zo belangrijk om aandacht voor elkaar te hebben."

Ze vervolgt: "Ik durf dan ook te zeggen dat ik help waar geholpen moet worden. Ook daarvoor is men als raadslid gekozen. Soms hoor ik wel eens zo van die Marie-Therese ziet men op veel plaatsen bij alle soorten activiteiten. Dat klopt en ik heb liever dat ze die conclusie trekken, dan dat men zegt: wij zien Marie-Therese nooit. Ik denk dat het ontzettend belangrijk is om van Valkenswaard een goed en leefbaar dorp te maken. Ik ga ervan uit dat mijn inzet voor de inwoners van Valkenswaard tot een zeer positief resultaat kan leiden. Zo was ik bij de Kerst-Inn in Speeltuin Geenhoven, waar vrijwilligers een aantal inwoners een geweldige kerst hebben bezorgd. En als je het dan hebt over mensen gelukkig maken, zeker met zo'n dagen, dan geeft zo'n middag je alleen maar heel veel voldoening."

Hoe dan ook, Susanne en Marie-Therese hebben er geen seconde aan gedacht vroegtijdig uit de raad te vertrekken. Zij zullen dat zeker niet doen.

Meer berichten