Wethouder Mieke Theus overhandigt de wisselbeker aan Frans Goossens. Op de achtergrond het bestuur van het SSOV.
Wethouder Mieke Theus overhandigt de wisselbeker aan Frans Goossens. Op de achtergrond het bestuur van het SSOV. (Foto: )

Frans Goossens winnaar van negende SSOV-eindejaarstoernooi

De negende editie van het SSOV-eindejaarstoernooi biljarten liet zien dat de kwaliteit van de deelnemers en daarmee de spanning in de onderlinge strijd nog immer crescendo gaat. Met als positieve bijkomstigheid voor Stichting Sociëteitswerk Ouderen Valkenswaard dat het dames-biljarten zich aan de wedstrijdtafel meldde. Niet alleen positief maar, zoals de laatste week van 2019 bleek, evenzeer spectaculair. Margo Scheel drong door tot de halve finales.

Valkenswaard - De organisatie stond voor een lastige klus maar genoot tegelijkertijd een welkome meevaller. Kerstmis midden in de week, dus de drie wedstrijddagen moesten onderbroken worden voor dit familiefeest. Blijf je dan nog wel gemotiveerd en geconcentreerd? Geen enkele deelnemer maalde erom.

Het prijzenpakket vormde de meevaller; iedereen prijs en elke prijs was een 'kerstpakket' op zich. De Plus in Dommelen had er veel werk van gemaakt. De laatste activiteit van Margriet en Bernd Korner, voordat zij zich terugtrekken als supermarktondernemers. Prijzen gesponsord door uiteenlopende personen, organisaties en clubs, waarbij de bijdrage vanuit de politieke partijen opvallend was.

De biljartzaal van Speeltuin Geenhoven was op maandag, vrijdag en zaterdag het strijdtoneel. Op maandag voor kerst en de vrijdag erna biljartten steeds zestien voor-ingeschreven deelnemers tegen elkaar, van wie er acht konden doorstoten naar de finalezaterdag. Deze zestien gekwalificeerden maakten er zaterdag 28 december een gezellige maar strijdlustige happening van.

De vier beste biljarters, Margo Scheel, Rinie de Bie, Frans Goossens en Frans van Deijck, kwamen daarbij bovendrijven om de halve finales te spelen. Frans van Deijck en Margo Scheel kwamen vervolgens uit in de troostfinale, waarbij Frans won, dus derde werd, en Margo, als eerste vrouwelijke deelnemer, vierde. In de finale trok Rinie de Bie aan het kortste eind. Frans Goossens triomfeerde. Komend jaar kan Frans Goossens van de prachtige wisselbeker genieten, thuis op de vensterbank of in de prijzenkast. Wethouder Mieke Theus kon onder goedkeuring van een opmerkelijk aantal toeschouwers, onder wie raadsleden, de prijzen uitreiken en de wisselbeker aan Frans Goossens overhandigen. Als afsluiting van een geweldig en succesvol biljarttoernooi van het SSOV.

Meer berichten