De ruim zeventig leden van de soos kwamen niets te kort. Het werd een gezellig samenzijn.
De ruim zeventig leden van de soos kwamen niets te kort. Het werd een gezellig samenzijn. (Foto: )

Een gezellig samenzijn in Het Gegraaf

Ton van Helvoort

Kerst op de soos

Ook bij ouderensociëteit Het Gegraaf in Valkenswaard vierde men onlangs kerstmis. Het werd een erg gezellige bijeenkomst.

Valkenswaard - Ondanks dat nog vrij recent het vijftigjarig bestaan werd gevierd, was de animo om ook voor de kerst gezellig bij elkaar te komen bijzonder groot. Op 18 december kwamen er dan ook ruim zeventig leden naar de zaal van speeltuin Geenhoven.

Kaarten

Er werd gestart met een kaart- en biljartmiddag. "Dan wordt er echt met volle inzet deelgenomen aan die activiteiten", zegt voorzitter Fred Emmerik. "Het is ook niet zomaar een clubje van en voor ouderen. Integendeel, alleen al dat de soos vijftig jaar bestaat geeft aan dat de bijeenkomsten altijd door veel ouderen worden bezocht."

Eenzaamheid

Juist in deze tijd in de donkere dagen rondom kerst en de jaarwisseling, zorgt eenzaamheid - vooral bij ouderen - dan ook echt voor donkere dagen. "Als men dan het enthousiasme van deze mensen ziet", zegt Emmerik, "dan geeft het de begeleiders en bestuur echt een warm gevoel. Dat we dit voor onze ouderen uit het Gegraaf kunnen doen."

Het bleef niet alleen bij kaarten en biljarten. Ook al omdat er leuke prijzen te winnen waren, werd er best fanatiek aan de spelen meegedaan. Een heerlijke echte Hollandse koffietafel zorgde natuurlijk voor veel plezier en men liet het zich goed smaken. Ondanks het vijftigjarig bestaan van de soos blijven de bezoekers nog altijd jong van harte.

Geweldige middagen

"Het zijn geweldige middagen", zegt één van hen, "die absoluut nooit mogen verdwijnen. En als men nu denkt dat er onder elkaar alleen maar over die oude dag gesproken wordt, dan heeft men dat toch echt mis. We zijn met ongeveer negentig leden een grote sociëteit. Iedereen kent elkaar en wil de wekelijkse bijeenkomst voor geen goud missen."

Meer berichten