Iedereen is erop gebrand om aan het eind van de avond de grote Rotary Curling Cup te winnen
Iedereen is erop gebrand om aan het eind van de avond de grote Rotary Curling Cup te winnen (Foto: )

'Mensen met beperking doen ook mee in samenleving'

Alweer voor de twaalfde keer organiseert Rotary Valkenswaard zijn jaarlijkse curling-toernooi voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Dit evenement vindt plaats op dinsdag 12 december op de kunstijsbaan op de Markt in Valkenswaard.

Valkenswaard - De laatste jaren doen daar ongeveer honderd mensen aan mee uit Valkenswaard en omgeving, in 20 tot 25 teams. In de loop van de jaren is het een evenement geworden, waar de deelnemers al maanden van te voren naar uit kijken. Gaat het dit jaar weer door? Wanneer is het precies? Of: dit jaar wil ik met mijn team wel eens een keertje winnen. Enthousiasme en een goede onderlinge sfeer zijn kenmerkend voor deze gezellige avond. Het spelplezier en het enthousiasme spatten ervan af.

Het curlen wordt deze avond niet gespeeld met een zware granieten curl, maar hanteerbare schijven, waar een stok aan zit. Het is de bedoeling dat je die schijf met je team zo dicht mogelijk bij de rode stip op het ijs schuift. "Maar de fun is ook dat je de schijven van de tegenstander kunt wegketsen om zelf in een betere positie te liggen. En daar wordt met groot enthousiasme gebruik van gemaakt. Want iedereen is erop gebrand om aan het eind van de avond de grote Rotary Curling Cup te winnen."

Kom aanmoedigen en genieten

"Het is geweldig om te zien hoe de mensen van deze activiteit genieten. Daarom hoop te organisatie dat er dit jaar nog meer toeschouwers hen komen aanmoedigen onder het genot van een glaasje glühwein, pilsje of een warme chocomel met slagroom. Het is leuk om dit een keer mee te maken. En geniet van het enthousiasme en de leuke sfeer. Doel van de avond is om mensen met een verstandelijke beperking een gezellige avond te bezorgen, maar ze ook te laten ervaren, dat ze meedoen in de samenleving."

Daarom is voor de deelnemers dit evenement gratis: de avond wordt gesponsord door ondernemers en instanties uit Valkenswaard en omgeving. Ook krijgen de deelnemers bonnen aangeboden voor een drankje, chips en een kop erwtensoep. Aan het eind van de avond is er voor iedereen een medaille en een leuk aandenken. "Maar het leukste van alles is toch om te winnen en om op het eind van de avond de de curlingcup omhoog te mogen houden." De avond wordt afgesloten met een live verrassingsoptreden van een zanger of zangeres.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden