De kerststal bij de Nicolaaskerk aan de Markt in Valkenswaard, een eerder jaar. Foto (via gemeente): Heidi Wils Fotografie
De kerststal bij de Nicolaaskerk aan de Markt in Valkenswaard, een eerder jaar. Foto (via gemeente): Heidi Wils Fotografie (Heidi Wils Fotografie)

Centrum in winterse sferen

Redactie

Kerststal en -bomen in gemeente

Ook dit jaar staat er weer een kerststal op de Markt tijdens de feestdagen. Het team Beheer en Uitvoering van de gemeente zorgt voor het opbouwen van de kerststal en het plaatsen van enkele grote kerstbomen in de gemeente Valkenswaard.

Valkenswaard - De bomen worden komende vrijdag en zaterdag geplaatst. Op maandag en dinsdag worden ze versierd met sfeerverlichting. De gemeente bouwt de traditionele Valkenswaardse kerststal op vanaf maandag. De kerststal komt weer op de hoek Markt/Maastrichterweg, direct naast de Nicolaaskerk.

Het geheel van kerststal en een landschapje met kunststof dieren is vanaf vrijdag 13 december voor publiek te bekijken en blijft staan tot en met maandag 6 januari. In Valkenswaard komen verder twee kerstbomen te staan van circa 10 meter hoog. Eén op Markt, tussen de ING bank en het oude raadhuis/De Kunstkeuken en de tweede op het plein voor de Nicolaaskerk. Het Centrummanagement heeft ook dit jaar gezorgd voor de feestverlichting op de Corridor- oost en -west.

Op het Martinusplein in Dommelen komt een boom van circa 10 meter hoog, in de buurt van de Dommelse dorpspomp. De grote spar op het Mgr.Kuijpersplein in Borkel en Schaft is dood en is deze week vervangen door een nieuwe spar. Die gaat dienst doen als kerstboom met sfeerverlichting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden