Afdruk van één van de XXL litho's. Foto: Maarten Kentgens.
Afdruk van één van de XXL litho's. Foto: Maarten Kentgens. (Foto: )

Wat is er te doen in Valkenswaard?

Koken

Valkenswaard - 'Elkaar ontmoeten' in de wijk Geenhoven heeft op dit moment eenmaal in de maand een kookmiddag voor mensen die graag samen willen koken en eten. Iedereen helpt mee, al is het maar met het wassen van de sla of de tafel dekken. Het gaat erom samen bezig te zijn. Dit vindt plaats in het Rode Kruisgebouw van 16.00 uur tot 19.00 uur. "Nu koken wij op donderdag, maar willen graag uitbreiden met de woensdag. Wij vragen vrijwilligers die deze kookgroepen willen begeleiden. Indien u interesse heeft neem dan contact op met mirandavdheuvel@outlook.com of daanvanrens@outlook.com."

Buitengebied

Borkel en Schaft - Het Dorpsinitiatief Borkel en Schaft, Plattelandsvereniging Boven-Dommel en ZLTO Groote Heide organiseren, in nauwe samenwerking met de gemeente, een informatieavond over de ontwikkelingen in het buitengebied van Valkenswaard en in het bijzonder in Borkel en Schaft. "De doelstelling van deze avond is om de bewoners goed te informeren over en nauw te betrekken bij de actuele ontwikkelingen in onze leefomgeving. De avond zal bestaan uit een plenair gedeelte en uit een gedeelte waarbij iedereen zich nader kan laten informeren over de onderwerpen die hem/haar interesseren." Het is op maandag 2 december in dorpshuis D'n Teut in Borkel en Schaft. Start om 20.00 uur.

Avond vol muziek

Valkenswaard - Op 14 december organiseert C.V. Ketel het Groot Striepersgats Liedjesfestival in Du Commerce in Valkenswaard. Vorig jaar was de eerste editie van het hernieuwde Groot Striepersgats Liedjesfestival (GSL). Met als belangrijke pijler: live-muziek. Ketel zou het GSL nieuw leven in blazen. De live-band bestaat uit gepassioneerde muzikanten die het Striepersgatse Carnavalsfeest een warm hart toedragen. CV Ketel hoopt op 14 december een mooi voorproefje te geven van de carnavalsgekte in februari 2020, met een avond vol gezelligheid, bier en Striepersgatse carnavalsmuziek. "Iedereen is van harte welkom. Kom luisteren naar de nieuwste Striepersgatse carnavalsklassiekers. De inschrijvingen stromen binnen, met zowel oude bekenden als nieuwe gezichten." Een enthousiaste jury zal een nummer 1, 2 en 3 kiezen, maar ook het publiek mag haar favoriet bekend maken. Met het entreebewijs kun je een stem uitbrengen, tijdens de feestavond. De tickets zijn in de voorverkoop te koop bij Beeks Optiek in Dommelen en bij Specsavers in Valkenswaard.

Kerst-Inn

Valkenswaard - De Stichting Kerst-Inn is weer druk bezig voor de kerst op 25 december, in de zaal van Speeltuin Geenhoven. De Kerst-Inn is bedoeld voor mensen die eenzaam zijn en die niet graag alleen willen zijn op Eerste Kerstdag. "Wie zin heeft in een gezellig samenzijn op deze feestdag kan zich aanmelden bij de leden van de Kerst-Inn. "Dat kan tot 18 december via 040-2042501. Het is van 11.00 uur tot 19.00 uur en kost 25 euro.

Dansen

Valkenswaard - Op maandag 2 december en donderdag 5 december start bij het Centrum voor Muziek en Dans de cursus 60-plus-Dansen. "In deze korte cursus van 10 lessen besteden we aandacht aan stabiliteit, spierspanning, een juiste lichaamshouding, sterk worden en soepel blijven. Het dansen staat echter centraal. Vrij bewegen of simpel aangeleerde danspassen op fijne muziek. Belangrijk is dat er geen niveau gevraagd wordt en dat iedereen kan meedoen binnen de eigen mogelijkheden, op zijn of haar eigen manier." De lessen worden gegeven door Romy Rademakers: een jonge, enthousiaste dansdocente. Jazzdans, moderne dans en klassieke dans vormen de basis voor deze danslessen voor ouderen. U bent altijd van harte welkom een kijkje te komen nemen bij de cursus voor u besluit in te schrijven. Meer: www.centrumvoormuziekendans.nl.

IVN sterrencursus

Valkenswaard - Altijd al willen weten waar het prachtige wintersterrenbeeld Orion aan de hemel staat en ook de Poolster en andere sterren en sterrenbeelden? Dan is de sterrencursus die het IVN Valkenswaard-Waalre op woensdag 8 januari 2020 begint, iets voor u. De cursus kent 5 lesavonden, waarvan een avond in Asten voor een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht met het indrukwekkende Pieterse Planetarium. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: diverse hemellichamen, naamgeving van sterren, de Dierenriem, de levensgang van sterren, Rode Reuzen, Witte Dwergen, Neutronensterren, Zwarte Gaten, werken met de sterrenkaart, wanneer is welke planeet waar te zien, app's en computerprogramma's voor sterrenhemel-simulatie. Meer via 040 2075670 of e1000acmw@gmail.com.

Steendruk

Valkenswaard - Op zaterdag 30 november is in het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard de feestelijke eindpresentatie van de prachtige resultaten van het experimentele kunstproject: LITHO XXL. Dit project is een samenwerking tussen het Nederlands Steendrukmuseum en Daglicht/Beeldenstorm uit Eindhoven samen met kunstenaars Ide André, Marjolein Landman en Annemarie Slobbe. De presentatie start om 14.00 uur, inloop is vanaf 13.30 uur. Tijdens de presentatie zal internationaal gerenommeerd kunstenaar Herman Noordermeer een lezing geven over zijn XXL litho's. Aansluitend presenteert kunstenaar Piet van Bragt, verbonden aan het Van Abbe Museum in Eindhoven, de bijzondere XXL-litho's van de drie kunstenaars. Vanaf 15.00 uur is er een feestelijke borrel ter afsluiting van het succesvolle project. Doel van het project was om de kennis van de lithografische techniek te actualiseren bij een nieuwe generatie kunstenaars en innovatieve toepassingen ervan te stimuleren. De drie speciaal hiervoor geselecteerde kunstenaars hebben gedurende enkele weken de kans gekregen om nieuw werk te maken vanuit onorthodoxe toepassingen op het gebied van hedendaagse visuele kunst. Dit evenement vindt plaats in de foyer van het Carolusgebouw aan de Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard, waar het Nederlands Steendrukmuseum gevestigd is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden