Een uitsnede van het schilderij ‘Brabants Zandpad’ van Martin van der Velden uit Valkenswaard. Foto: Harry Verhoeven
Een uitsnede van het schilderij ‘Brabants Zandpad’ van Martin van der Velden uit Valkenswaard. Foto: Harry Verhoeven (Foto: )

Valkenswaards kunstwerk genomineerd voor wedstrijd

Een schilderij van Martin van der Velden uit Valkenswaard is genomineerd in een Brabantse wedstrijd voor amateurschilders. Hen werd gevraagd om zandpaden te schilderen. De Valkenswaardse kunstenaar werd met zijn schilderij met als titel 'Brabants Zandpad' door een vakjury geselecteerd.

Valkenswaard - Zijn werk is samen met nog 23 andere door de vakjury gekozen schilderijen tot en met vrijdag 6 december te zien in het provinciehuis in Den Bosch. Op 2 december worden op het provinciehuis de drie prijswinnaars bekend gemaakt. Voor de wedstrijd werden 120 kunstwerken door amateurkunstschilders uit alle delen van de provincie ingebracht. "Dat is écht veel", aldus Harry Verhoeven.

Hij is zelf kunstenaar en als lid van de Brabantse Hoeders organisator van de wedstrijd. De Brabantse Hoeders zijn vrouwen en mannen uit alle delen van de provincie. Ze zijn ooit onderscheiden met de Brabant Bokaal van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De winnaars van deze onderscheiding voor Brabanders die zich inzetten voor de cultuur en de natuur hebben de krachten gebundeld. In 2019 stonden de Brabantse Hoeders op tal van manieren stil bij de Brabantse Zandpaden. Deze verdwijnen in hoog tempo. Een van de activiteiten waarmee de aandacht werd gevestigd op de kwetsbare zandpaden was een schilderswedstrijd. De deskundige vakjury bestond uit Peter Thoben, Tom Senders en Jan van der Putten. De eerste prijs bestaat uit een waardebon ter waarde van 500 euro voor schildersmaterialen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden