Ook De Valk maakte afgelopen zondag een statement tegen racisme.
Ook De Valk maakte afgelopen zondag een statement tegen racisme. (Foto: Henry Jansen)

De Valk vergeet in slotfase te winnen

Redactie

2-2 tegen SV Someren

Tot tweemaal toe kwam De Valk op voorsprong bij SV Someren, maar de thuisploeg wist beide keren de achterstand weer weg te werken. Een enerverend duel tussen twee voetballende ploegen eindigde in 2-2.

Valkenswaard - De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was na bijna een kwartier spelen, toen Joost Thomassen goed doorkwam aan de linkerkant. Ralf van Beek schoot zijn voorzet net naast. De thuisploeg kreeg een kleine tien minuten later de kans toen Thijs Martens vrij voor doelman Dennis Verhoeven opdook, maar de jonge doelman van De Valk bleef koel en keerde de inzet. Een minuut later was het raak aan de andere kant. Een voorzet van Luuk Broers werd overtuigend in het doel geschoten door Ralf van Beek. Twee minuten na de openingstreffer kwam SV Someren bijna weer naast De Valk. Uit een hoekschop raakte Koen de Louw de lat. De rebound van Thijs Martens belandde bij Dennis Verhoeven. Tien minuten voor de rust was het Koen de Louw die profiteerde van dom balverlies van De Valk-verdediger Denzel Pinas. De spits van SV Someren legde de bal terug op Thijs Martens. Die raakte de bal volledig verkeerd en De Valk kwam goed weg. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg uit een hoekschop een strafschop. Maarten Werts scoorde zo de 1-1.

eSV Someren kwam na rust veel sterker tevoorschijn, door opportunistischer te gaan spelen. De Valk had het daar heel moeilijk mee. Zo was het Koen de Louw die uit een hoekschop rakelings over het doel kopte. Na bijna een uur spelen maakte spits Luc Nouwen zijn rentree, na enkele weken afwezigheid door een schouderblessure. Niet veel later leek Koen de Louw SV Someren op voorsprong te schieten, maar de spits was veel te wild in de afronding. Halverwege de tweede helft leek De Valk weer op voorsprong te komen. Een strakke voorzet van Ralf van Beek leek ingeschoten te worden door Luc Nouwen, maar zijn inzet verdween rakelings over het doel. Toch was het niet veel later wel raak voor De Valk toen Robin Smets de bal in het strafschopgebied bracht en de bal via Luc Nouwen voor de voeten van Ralf van Beek viel. Die drukte overtuigend af: 1-2. Lang kon De Valk niet genieten van de hernieuwde voorsprong, want een minuut later was een voorzet van Max Sonnemans een koud kunstje voor Thijs Martens om de 2-2 binnen te schieten voor SV Someren. De wedstrijd leek in een terecht gelijkspel te gaan eindigen maar in de blessuretijd kreeg De Valk nog twee 100 procent kansen om de overwinning binnen te slepen. Eerst was het Koen van Steensel die Ralf van Beek vrij voor doel zette. Zijn inzet verdween voorlangs het doel. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd was het weer Ralf van Beek die achter de laatste linie van SV Someren opdook. Nu legde de vleugelaanvaller na eerst gestuit te zijn door doelman Maarten Werts de bal breed op Luc Nouwen, die de bal in het verlaten doel leek te gaan schieten. De spits schoot de bal echter over het doel en de punten werden gedeeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden