Vol trots poseren Mieke en Louis Veraa  voor de wijnrank die jaarlijks voor enkele flessen wijn zorgt. (Foto: Jurgen van Hoof).
Vol trots poseren Mieke en Louis Veraa  voor de wijnrank die jaarlijks voor enkele flessen wijn zorgt. (Foto: Jurgen van Hoof). (Foto: Jurgen van Hoof)

'Achter elke voordeur zit een verhaal'

Ton van Helvoort

Gouden paar Louis en Mieke Veraa

Louis en Mieke Veraa-Willems vieren deze week hun gouden bruiloft. Het paar trouwde op 19 november 1969 in Valkenswaard voor de wet. Twee dagen later, op 21 november, werd in de Nicolaaskerk zoals in die tijd gebruikelijk , het kerkelijk huwelijk gesloten.

VALKENSWAARD - Ze leerden elkaar kennen bij het dansen in zaal Werner waar overigens ook veel andere stelletjes op elkaar verliefd werden. "We hadden al bijna vier jaar verkering", zegt Louis, "en omdat we een huisje konden krijgen op de hoek van de Vasco Da Gamastraat, besloten we te gaan trouwen."

Geen spijt

Mieke: "Daar hebben we nooit één seconde spijt van gehad. Na drie jaar kregen we via Woningbelang een huis aan de Bremlaan. Uiteindelijk zijn we hier in de Bosbeslaan terecht gekomen en dat bevalt ons al die jaren prima. Wij gaan hier, als het niet hard nodig is, nooit meer weg."

"achter elke voordeur zit een verhaal", zegt het gouden paar. Louis werkte bij Philips in Eindhoven en Mieke eveneens bij Philips maar dan bij Elcoma in Valkenswaard. Ze kregen twee kinderen, een jongen en een meisje en hebben intussen ook twee kleinkinderen. Hun trouwdag zullen ze natuurlijk nooit vergeten maar de rit naar de kerk was wel heel bijzonder. In twee koetsen, een zwarte en een witte, werd de reis naar de Nicolaaskerk afgelegd.

In de loop van de jaren was Louis betrokken bij diverse sporten en Mieke bleek een waar talent te zijn op het gebied van kunst, Ze is inmiddels al veertig jaar vrijwilliger bij de Hijskraan en in huis hangen prachtige schilderijen van haar hand. Een van hun hobby's was en is nog steeds fietsen. Weliswaar zijn ze inmiddels overgeschakeld op elektrische fietsen maar het plezier is er niet minder om. Louis had nog meer talenten dan alleen maar fietsen. Hij voetbalde bij de Valk C1 en werd in 1961 kampioen. Het was een prima elftal met onder meer Ad Verdonck en Jan Schellens. Hij was jarenlang voorzitter van de plaatselijke fietsclub TWC de Harmonie. Uit deze club is later het Clubke van Nix ontstaan. "Kennelijk zit dat fietsen in ons bloed, want onze dochter is getrouwd met de zoon van Jan van Katwijk die rond 1970 furore maakte in de wielerploeg van onder meer Kees Pellenaars. "

"We hebben best een druk leven", zegt Mieke. "We genieten ook van een goed glas wijn en zijn dan ook lid van het wijngilde. Al veertig jaar hebben we in onze tuin een wijnrank waarvan we de druiven laten verwerken tot een best goed wijntje."

Louis heeft na al zijn bezigheden nog een grote hobby met videofilmen. "De laatste jaren zijn we er vaak op uitgegaan met de caravan maar geven intussen de voorkeur aan een camper. Men is dan niet zo gebonden en men kan zich wat eenvoudiger verplaatsen. Ons feest vieren we in besloten kring. Met de gedachte dat we in 1969 in twee mooie koetsen naar de kerk gingen hebben we nu voor ons feest gekozen voor het Rijtuigenmuseum in Valkenswaard."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden