Davey Gerlings: 'Je inspannen voor jongeren is belangrijk.' (Foto: Jurgen van Hoof).
Davey Gerlings: 'Je inspannen voor jongeren is belangrijk.' (Foto: Jurgen van Hoof). (Foto: Jurgen van Hoof)

'Valkenswaard moet weer bruisen'

Ton van Helvoort

CDA fractievoorzitter Davey Gerlings

Davey Gerlings is 28 jaar en toch al 18 maanden fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Valkenswaard. Davey Gerlings fractieleider van het CDA in Valkenswaard.

VALKENSWAARD - Het spreekwoord: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is dan ook volledig op Davey Gerlings van toepassing. "Het was best een moeilijke start", zegt Davey. We weten intussen vrijwel allemaal dat onze beoogde wethouder Mart Wijnen door omstandigheden zijn werk niet kon afmaken. Ook Kees Marchal ruilde zijn raadszetel in en volgde Mart Wijnen als wethouder op. Daardoor ontstond onze fractie grotendeels uit 'nieuwe mensen.'

Ervaring

"Natuurlijk kan dat ook voordelen hebben maar in de gemeentelijke politiek speelt juist ervaring een grote rol. Mede dankzij onze achterban en adviezen zijn we er in geslaagd met onze jonge fractie een verantwoord beleid te voeren."
Davey Gerlings studeerde Rechtsgeleerdheid aan de universiteit van Amsterdam en Utrecht. Hij liep stage in de Tweede Kamer, in het Europees Parlement en bij de Nederlandse ambassade in Malta. Oud fractievoorzitter Frank van Gastel en Monique Krikhaar promootten Davey om zich aan te sluiten bij de gemeentelijke politiek in Valkenswaard. "Als we nu na die eerste 18 maanden de balans opmaken", zegt Davey, "dan kunnen we best tevreden zijn. Een ding heb ik in de afgelopen periode wel geleerd en dat is om te investeren in de mensen. De bloembakken kunnen dan nog zo mooi zijn maar investeren in mensen is veel en veel belangrijker. Daarbij zijn de jongeren voor onze fractie een heel belangrijke groep. Er moeten echt op korte termijn meer huurwoningen komen voor de jongeren. Als Valkenswaard, en dat met alle respect, geen woonplaats wil worden voor verhoudingsgewijs veel ouderen dan is actie op zéér korte termijn nodig."

We hebben echt een mooie plaats met de sfeer van een dorp en de allure van een stad. Alleen komt dat laatste er niet altijd uit. Valkenswaard moet weer bruisen en dat lost men niet op door op een aantal plaatsen vrij te laten parkeren. Natuurlijk stoort het ons ook dat zo,n winkelcentrum als de Kerverij grotendeels leeg staat. Als CDA hebben we daarom bij de begrotingsdebatten ons sterk gemaakt voor camerabewaking op het industrieterrein. Dat voorstel is aangenomen en geeft daardoor meer kansen op vestiging van nieuwe ondernemers. Er is echt nog zoveel te doen in ons mooie Valkenswaard. Een plaats met heel veel vrijwilligers en een omgeving waarbij vrijwel iedereen in amper een kwartier in het groen kan zitten. Wij als raadsleden", zegt Davey, "hebben de plicht de inwoners te steunen. Natuurlijk kunnen ook wij als CDA het niet iedereen naar de zin maken maar we kunnen ons wel blijven inzetten om van Valkenswaard een plaats te maken waar bezoekers met plezier kunnen winkelen of iets kunnen eten of drinken. Valkenswaard is immers te mooi om daaraan voorbij of om heen te rijden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden