Jacqueline Geurts is trots op het grote assortiment in haar Hobbytafel. (Foto: Jurgen van Hoof).
Jacqueline Geurts is trots op het grote assortiment in haar Hobbytafel. (Foto: Jurgen van Hoof). (Foto: Jurgen van Hoof)

Hobbytafel maakt breien populair

Ton van Helvoort

Breien zoals je oma het deed

Wil je sokken breien op de ouderwetse manier. Dat kan bij de Hobbytafel aan de Leenderweg in Valkenswaard.

VALKENSWAARD - Vroeger was breien of handwerken voor meisjes een verplicht vak op school. In 1974 kwam daar een einde aan. Door de opkomst van speciale machines werd het breien gezien als ouderwets en alleen nog iets voor oudere dames. "Gelukkig", zegt Jacqueline Geurts van de Hobbytafel. "zijn de tijden inmiddels weer veranderd."

Populair

"In onze Hobbytafel hebben we een ruim aanbod in alle soorten brei-en haakgarens en daarnaast een uitgebreid assortiment voor het maken van kaarten in allerlei vormen. Ik heb deze winkel op dit adres nu al vijf jaar. Je eigen sokken breien is weer helemaal in. De keuze van het soort garen is bij ons echt heel groot. Patronen en/of voorbeelden zijn er legio."

De bezoekers van de Hobbytafel komen uit de wijde omgeving van Valkenswaard. "We organiseren vier keer per week een haak en brei café en twee keer per week een kaart café. Men moet daarbij denken aan het maken van allerlei kaarten en dat allemaal onder deskundige begeleiding. Het mooie daarvan is dat men veel van elkaar kan leren en dat in een gezellige sfeer met een kopje koffie of thee. Voor bezoekers die overdag absoluut niet kunnen hebben we ook één keer per week een avond café."

"

Naast de praktische adviezen die wij als Hobbytafel kunnen geven vindt men in onze winkel ook alle soorten patroonboeken voor haken en breien. Men heeft er als buitenstaander ongetwijfeld geen idee van hoeveel jonge mensen zich wekelijks aanmelden waarbij de jongeren de voorkeur geven aan haken en de ouderen zich meer bezig houden met breien. Naast borduurgarens en alle soorten wol hebben we in onze winkel ook een uitgebreid aanbod in hobby verf. "Ik ben er absoluut zeker van, zegt Jacqueline, dat als men één keer een proefles heeft meegedaan men zich zal aansluiten voor een vervolg."

www.dehobbytafel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden