Een eerder bezoek van Sinterklaas aan de kinderen in Valkenswaard. Foto: Archief.
Een eerder bezoek van Sinterklaas aan de kinderen in Valkenswaard. Foto: Archief. (Foto: Pien Buwalda)

Sinterklaas bezoekt het gezellige Valkenswaardse centrum

Nog maar een paar nachtjes slapen voor het grote bezoek eindelijk daar is. Op zaterdag 16 november komt Sint Nicolaas samen met zijn Pieten weer naar Valkenswaard om alle kindjes, papa's en mama's, opa's en oma's te verblijden.

Valkenswaard - Na een bliksembezoek aan Apeldoorn reist Sinterklaas samen met zijn Pieten snel door naar het altijd gezellige Valkenswaard om daar de rest van de middag te verblijven. Op de dag van de intocht, 16 november, wordt de Goedheiligman rond 14.15 uur onder begeleiding van een vrolijke (muziek)noot door de burgemeester hartelijk onthaald in een kiosk op het marktplein.

Daarna gaat het middagprogramma van start. Op het deel van de Markt aansluitend aan de kiosk en het marktplein zijn tal van activiteiten te doen. Denk aan een stormbaan, springkussens en een draaimolen. Maar de kinderen kunnen ook heerlijke pepernoten bakken samen met de Pieten (bij Subway). Ook dit jaar zal de Sint samen met zijn Hoofdpiet een kijkje komen nemen bij alle spelletjes en activiteiten. Het kan dus zijn dat ineens Sinterklaas naast de kindjes, papa's en mama's staat.

Omstreeks 16.00 uur neemt de Sint plaats in zijn stoel, die dit jaar in de kiosk staat. De allerkleinsten kunnen dan ook samen met Sint en/of één van zijn Pieten op de foto. Tegen 17.00 uur zal de Sint na een drukke dag tijd weer afscheid van ons nemen, zodat hij nog even kan uitrusten, voordat hij 's nachts de daken weer op moet.

Sint in Valkenswaard

Sint in Valkenswaard heeft een eigen website (www.sinterklaasinvalkenswaard.nl) en een eigen Facebookpagina: www.facebook.com/sinterklaasinvalkenswaard. Op beide pagina's tref je veel informatie over de intocht aan. Op de website kun je lezen welke enthousiaste vrijwillige hulpjes Sint in Valkenswaard heeft om elk jaar de intocht in Valkenswaard te organiseren te geven en zie je hier welke bedrijven en organisaties hen hierin helpen.

Geschiedenis van de intocht

Ook kun je hier lezen over de geschiedenis van de intocht in Valkenswaard en kun je het programma van dit jaar nalezen. "Op Facebook zijn onder andere de foto's van de intochten van voorgaande jaren terug te vinden en verschijnt met regelmaat een leuke tip. U blijft via beide pagina's helemaal op de hoogte van het bezoek van Sinterklaas aan Valkenswaard. Bovendien staan op de website en Facebook ook erg leuke filmpjes over de belevenissen van de Sint en vooral zijn Pieten."

Kom gezellig allemaal naar de markt in Valkenswaard!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden