Voor meer inlichtingen en aanmelden: www.facebook.com/BackToThePiramid. Foto: Lianne Wijnen
Voor meer inlichtingen en aanmelden: www.facebook.com/BackToThePiramid. Foto: Lianne Wijnen (Foto: )

Nog eenmaal magie van de jaren '80

Willem-Jan Schampers

Grande Piramid Finale in De Senaat

"Ga vrijdagavond 8 november weer mee op reis naar de jaren tachtig, tijdens 'Piramid The Final'. Vanaf 21.00 uur gaan we discotheek De Senaat terug naar de periode van de walkman, de kubus, opgekamde kapsels, beenwarmers, schoudervullingen, felle neonkleuren, synthpop, new wave, vette funk, dynamische disco en zinderende soul. Kortom: onze en jouw Piramid tijd."

VALKENSWAARD - Aan het woord is Rop Oostveen, samen met André van der Heijden en Florent Luyckx de grote animator achter deze laatste reünie van de roemruchte Valkenswaardse discotheek Piramid. Tussen 1979 en 1986 was dit de absolute 'place to be' voor de liefhebbers van de meest uitlopende muziek van die tijd. "De magie van de jaren tachtig, met de opkomst van nieuwe muziekstromingen als new wave, hip hop, breakdance, elektronische muziek die een wereld van mogelijkheden opende", zegt Rop. "Denk aan electro, freestyle en ultieme feelgood disco, waarbij jouw weekends naar ongekende hoogte werden getild – The decade of decadence!"

Florent (DJ Barry Nous) en André (DJ Appie) leggen de focus op deze Grande Piramid Finale avond vooral op de dansmuziek – de allerbeste Piramid soundtrack van dit decennium. Rop: "Jouw eigen herinneringen uit een onvergetelijke tijd. Tijdloze liedjes als 'Thriller', die de magie van deze jaren weergeven met jou als dé belangrijkste schakel. De mix van nostalgie en geweldige nummers – een hele avond lang – omdat het tijdperk Piramid nu toch écht aan zijn einde is gekomen. Het pand aan de Dommelseweg wordt binnenkort gesloopt, om plaats te maken voor iets nieuws. We gaan er daarom nog één keer een feestje van maken. Nog één keer terug naar die tijd .. en hoe! One More Time!

Rop: "De Piramid was in de zeven jaar dat het bestond dé plek waar een complete generatie jongeren elkaar ieder weekend weer opzocht. Er hing een sfeer van vrijheid die bijzonder was voor die tijd. In de Piramid kon je jezelf laten gaan zonder dat je daarop werd aangekeken. Dat maakte iedere avond spannend en bijzonder. Ook voor de ultiem dansbare, soms obscure, maar altijd vette muziek kwamen mensen uit de verre omgeving naar Valkenswaard. Die muziek werd bovendien door de DJ's zelf gemixed en dat was in die tijd heel bijzonder. Overigens, ook de aankleding van de Piramid was haar tijd ver vooruit. Overal spiegels en rode pluche vloerbedekking tegen de muren. Fluoriserende staafjes aan het plafond, een spiegelbol, een rookmachine en een echte laser."

Op de rode vloerbedekking na, heeft de gekozen locatie de Senaat alles in huis om je terug te brengen in de sferen van toen. 'Dancing the night away', gegarandeerd! Denk aan hits als 'Love is in control' van Donna Summer en 'Thriller' van Michael Jackson. Zoveel gehoord en nog steeds gaan je voeten automatisch bewegen als je ze hoort. Back to the Piramid is dansen op de muziek van toen, met je vrienden van nu! Tickets zijn te koop à 10 euro."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden